20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο όνομα για το αεροδρόμιο της Μυκόνου

Share

Σε Κρατικός Αερολιμένας Μυκόνου “Μαντώ Μαυρογένη” μετονομάζεται το αεροδρόμιο της Μυκόνου, μετά από πρόταση του Δήμου Μυκόνου που έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2021 με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική́ Επανάσταση του 1821, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μεγάλη αγωνίστρια που πρωτοστάτησε στη διάρκεια των ιστορικών γεγονότων και είναι συνυφασμένη με την ιστορία του νησιού.

“Στο πλαίσιο της ιστορικής αποκατάστασης του ρόλου και της προσωπικότητας της ηρωίδας Μαντώς, πέρα από εκδηλώσεις, εκδόσεις, ομιλίες και έρευνες που έχουμε προκαλέσει, προχωρήσαμε στο βήμα αυτό, ως μια συμβολική κίνηση που προβάλει στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, την ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και αναδεικνύει την πλούσια τοπική ιστορία και τη μοναδική παράδοση του νησιού μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μυκόνου, συμπληρώνοντας: “Η Μαντώ Μαυρογένη, ήταν μια σπουδαία ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης. Η ίδια αποκαλούσε τον εαυτό της ως Μυκονιάτισσα. Για πολλούς λόγους, η ιστορία κράτησε χαμηλούς τους τόνους, υποτιμώντας και αποσιωπώντας την σπουδαία συνεισφορά της. Έτσι και η προσθήκη του ονόματός της στην ονομασία του Αερολιμένα Μυκόνου είναι μια ελάχιστη συνεισφορά με μεγάλο όμως συμβολισμό στο σήμερα, για τη θέση της γυναίκας και το ρόλο τής ατομικής ευθύνης και προσφοράς στις κοινωνίες των πολιτών που αγωνίζονται για τις αξίες τους”.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε: “Σήμερα είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου από την επίσημη ανακοίνωση της μετονομασίας του Κρατικού Αερολιμένα Μυκόνου σε Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου “Μαντώ Μαυρογένη”. Μία απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που προβάλλει σε όλο τον κόσμο την ηρωίδα της Μυκόνου, αναδεικνύοντας την πλούσια τοπική ιστορία και τη μοναδική παράδοση του νησιού μας. 

Σταθερή μας θέση η διατήρηση και η προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας, η οποία και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Και αυτό υπηρετούμε με συνέπεια και συγκεκριμένες πράξεις. Έναν προορισμό που μπορεί να προσφέρει ταυτόχρονα ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, μια διαδρομή μέσα στην ιστορία και μια εμπειρία φιλοξενίας μοναδική σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Στον κόσμο αυτό η Μαντώ Μαυρογένη από τη θέση της γυναίκας θα συνεχίζει να ενσαρκώνει τις αξίες της ελευθερίας και της της αυτοδιάθεσης των λαών καθώς και τις ισότιμης προβολής του έργου των γυναικών στην ιστορία”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη