Νέο όνομα για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), υπηρεσία του ΟΗΕ με έδρα τη Μαδρίτη, ανακοίνωσε σήμερα πως αλλάζει όνομα και γίνεται Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών / UN Tourism, ώστε να καταστήσει πιο ορατή τη σύνδεσή του με τα Ηνωμένα Έθνη και να αναγνωρίζεται καλύτερα από το ευρύ κοινό.

Αυτή η νέα ονομασία, η οποία αποκαλύφθηκε με την ευκαιρία της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Fitur, που πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή στη Μαδρίτη, συνοδεύεται από ένα νέο λογότυπο, το οποίο αναπαριστά μια ανθρώπινη φιγούρα σε κίνηση, και από ένα νέο σλόγκαν: “να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά”.

Επιτρέπει στην υπηρεσία “να απομακρυνθεί από ακρωνύμια” όπως WTO ή OMT (σ.σ.: τα ακρωνύμια του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στα αγγλικά και τα γαλλικά αντιστοίχως) και να κάνει την εικόνα του “περισσότερο προσβάσιμη” για τον πληθυσμό, διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1974 για να αναπτύξει και να προωθήσει τον τουρισμό στον κόσμο.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ο Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού του ΟΗΕ, δήλωσε: “Καθώς η κοινωνία προχωρά, ο τουριστικός τομέας, όπως και πολλοί άλλοι τομείς, πρέπει να μεταμορφωθεί για να χρησιμεύσει ως καταλύτης για την ευημερία σε παγκόσμια κλίμακα. Η ενίσχυση της ευημερίας των ατόμων, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η τόνωση της οικονομικής προόδου και η προώθηση της διεθνούς αρμονίας είναι βασικοί στόχοι που αποτελούν τη θεμελιώδη ουσία του Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Ο οργανισμός αναλαμβάνει τον ρόλο να οδηγεί μια βιώσιμη δύναμη που είναι πλέον κεντρική σε πολλές οικονομίες”.

Ο θεσμός αυτός του ΟΗΕ συνασπίζει 160 κράτη μέλη και διαθέτει περιφερειακά γραφεία στην Ιαπωνία, τη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία και το Μαρόκο, επιπλέον της έδρας του στην ισπανική πρωτεύουσα. Οι προτεραιότητές του επικεντρώνονται στην προώθηση του τουρισμού για αειφόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με την ατζέντα του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030 και τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του. Ο UN Tourism προωθεί την ποιοτική εκπαίδευση, υποστηρίζει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας στον τομέα, εντοπίζει ταλέντα και προωθεί την καινοτομία και επιταχύνει τη δράση του τουρισμού για το κλίμα και την αειφορία.

Δημοσιοποιεί επίσης τακτικά εκτιμήσεις και προβλέψεις για την τουριστική κίνηση κατά περιφέρειες και κατά χώρα. Σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρό του, που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες, το 2023 1,3 δισεκ. τουρίστες ταξίδεψαν στο εξωτερικό, δηλαδή 88% του επιπέδου του 2019, τελευταίου έτους πριν από την πανδημία της Covid-19. Οι εισπράξεις από τον διεθνή τουρισμό έφθασαν, από την πλευρά τους, το 1,4 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη