Νέο πρόγραμμα Voucher Τουρισμού 2015

Από το Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού.

Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ (Κ.Δ.Β.Μ. 2), θα συμμετάσχει ως πάροχος κατάρτισης στην εν λόγω δράση και καλεί ωφελούμενους και επιχειρήσεις σε συνεργασία για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίησης προσόντων. Οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να λάβουν 80 ώρες θεωρητική κατάρτιση, 420 ώρες πρακτική άσκηση, συμβουλευτική και πιστοποίηση σε επτά βασικές ειδικότητες του κλάδου του τουρισμού.

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Εκπαιδευτικό Επίδομα:
α)  Για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 2.458€ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων)
β) Για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2.248 € (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων)

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων έχουν ξεκινήσει και μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr μέχρι και τις 30 Ιουλίου. 

Για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων δημιουργείται ειδικό Μητρώο, όπου οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν στο πρόγραμμα προσφέροντας θέση για πρακτική άσκηση θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος στη σελίδα http://insete-training.gr/companies_add.php#

Ενδεικτικά, προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων, αναφέρονται ΣΤΑΚΟΔ δραστηριοτήτων που μπορούν να συμμετάσχουν, ΣΤΑΚΟΔ 08: 49, 50, 51, 52, 55, 56, 74, 77, 79, 81, 82, 90, 92, 93 και 94. Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης που υπάγονται στον ΣΤΑΚΟΔ 94 “Δραστηριότητες οργανώσεων” θα πρέπει να έχουν άμεση σχέση με τον τουριστικό κλάδο.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, καθημερινά 9:00-21:00 στο 210 90 29 780 ή μέσω της ιστοσελίδας www.nea-gnosi.gr.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη