Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση

kede_mainΗ Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα αντιμετωπίσει από την ερχόμενη Δευτέρα τα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών, είναι το μήνυμα της Έκτακτης Συνέλευσης Δημάρχων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που συνεκλήθη σήμερα (9/7/2015) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στην Συνέλευση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Νίκος Ζώρζος.

Η Γενική Συνέλευση συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία των Δήμων και τις δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα που απεστάλη στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, αποφασίζοντας:

1. Τη δήλωση της αμέριστης στήριξης των Δημάρχων και της Αυτοδιοίκησης Α’Βαθμού στην προσπάθεια επίτευξης έντιμης και βιώσιμης συμφωνίας, με στόχο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

2. Την εξουσιοδότηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα προταθεί στην Πολιτεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και δύσκολα ζητήματα που προέκυψαν, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία των δήμων, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

3. Τη δήλωση ότι η Αυτοδιοίκηση ενωμένη διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο και αρμοδιότητες στη νέα πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας, που θα διαμορφωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη