Νέο προωθητικό υλικό για τη Νέα Καμένη από τη ΓΕΩΘΗΡΑ

Με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το Γεωλογικό Πάρκο Νέας Καμένης, σε συνεργασία μεταξύ της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., του Δήμου Θήρας και της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου της Φυσικής Γεωγραφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παρασκευή Νομικού, πραγματοποιήθηκε ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η έναρξη λειτουργίας μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Η εφαρμογή Santorini Volcano App, σημειώνει το ΕΚΠΑ, είναι ένας “σύγχρονος ενημερωτικός ψηφιακός οδηγός της περιοχής της Νέας Καμένης που αναφέρεται με επιστημονική ακρίβεια και πληρότητα στην γεωλογική εξέλιξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για το Ελληνικό Ηφαιστειακό Τόξο, τη Μινωική έκρηξη και τη μετέπειτα δημιουργία των νησιών της Παλαιάς και Νέας Καμένης, τα οποία αποτελούν τα γεωλογικά και γεωτουριστικά αξιοθέατα της Σαντορίνης καθώς και γενικές πληροφορίες για το νησί. Παρουσιάζει επίσης έναν ολοκληρωμένο γεωλογικό χάρτη της περιοχής με το ηφαιστειακό μονοπάτι, τα πέντε σημεία ενδιαφέροντος στη Νέα Καμένη, τη θέση του χρήστη στον χάρτη, ένα υψομετρικό προφίλ του μονοπατιού και πρόσθετες πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος. Τέλος, περιλαμβάνει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, βίντεο, πανοράματα 360º της περιοχής, συμβουλές ασφαλείας για μια ασφαλή επίσκεψη και ένα πρωτότυπο Γεω-λεξικό που απλοποιεί τους γεωλογικούς όρους που αναφέρονται σε όλη την εφαρμογή.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο στο Google Play Store όσο και στο App Store, έναντι 2,99 ευρώ.

Επιπλέον, σχεδιάστηκε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τη Νέα Καμένη που συμπληρώνει τις υπηρεσίες που παρέχει η εφαρμογή για κινητά. Όλες οι πληροφορίες διατίθενται μέσα σε μια πτυσσόμενη αφίσα μεγέθους Α2.

Από τη μία πλευρά, παρουσιάζεται ένας δισδιάστατος ηφαιστειολογικός χάρτης των Καμένων που απεικονίζει την ηφαιστειακή διαδρομή στη Νέα Καμένη, τα πέντε σημεία ενδιαφέροντος, ένα ενημερωτικό υπόμνημα και ένας κωδικός QR που συνδέεται με τη νέα ιστοσελίδα του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Από την άλλη πλευρά, σε κάθε πτυσσόμενο επίπεδο περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με το ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου, τη Μινωική Έκρηξη και την ηφαιστειακή εξέλιξη των Καμένων, τα πέντε σημεία ενδιαφέροντος με φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, ένας τρισδιάστατος χάρτης της περιοχής με το υψομετρικό προφίλ της διαδρομής και τις συμβουλές ασφαλείας.

Τέλος, αναπτύχθηκε ο ενημερωτικός ιστότοπος www.santorinivolcano.gr, ο οποίος συνοδεύει και προωθεί το ενημερωτικό φυλλάδιο και την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη