Νέο βιβλίο “Τουρισμός, Τουριστική Ανάπτυξη: Συμβολές Ελλήνων Επιστημόνων”

Στο βήμα ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ι. Ρέτσος. Στο πάνελ από αριστερά ο καθηγητής κ. Π. Λύτρας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στ. Γκρίτζαλης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γ. Τζιάλλας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας και ο καθηγητής κ. Π. Τσάρτας

Το νέο βιβλίο-συλλογικό έργο 85 επιστημόνων τουρισμού με τίτλο “Τουρισμός, Τουριστική Ανάπτυξη: Συμβολές Ελλήνων Επιστημόνων” παρουσίασαν το βράδυ της Τρίτης 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα οι Εκδόσεις Παπαζήση. Την επιμέλεια του βιβλίου έχουν οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Περικλής Λύτρας, Καθηγητής Τουρισμού και Αναπληρωτής Πρύτανης στο ΤΕΙ ΑΘήνας.

Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελεί μια συστηματική προσπάθεια καταγραφής και χαρτογράφησης των Ελλήνων Επιστημόνων οι οποίοι εμπλέκονται ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά στον επιστημονικό χώρο του Τουρισμού και της Τουριστικής Ανάπτυξης. Είναι όμως και μια προσπάθεια αναλυτικής διερεύνησης και ανάδειξης των κυριότερων θεματικών πεδίων των ερευνητικών ενδιαφερόντων τους.

Οι συμβολές των Ελλήνων Επιστημόνων, οι οποίες συγκροτούν την ύλη του τόμου:
– Καλύπτουν το σύνολο των ερευνητικών πεδίων στα οποία επικεντρώνονται οι σύγχρονες τουριστικές σπουδές.
– Διερευνούν τις εξελίξεις οι οποίες προκύπτουν στη μελέτη του τουριστικού φαινόμενου στον σύγχρονο κόσμο.
– Επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα διεπιστημονικής προσέγγισης της τουριστικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης.
– Καταγράφουν το εντυπωσιακό εύρος των ζητημάτων τα οποία απασχολούν την σύγχρονη πραγματικότητα του Τουριστικού Τομέα και της Τουριστικής Αγοράς.
– Αναδεικνύουν πληθώρα θεμάτων τα οποία αφορούν ειδικότερα τις αναγκαίες προτεραιότητες της ελληνικής τουριστικής πολιτικής.
– Επισημαίνουν εμφατικά ότι η χώρα διαθέτει ένα εντυπωσιακό και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό στο πεδίο του Τουρισμού και της Τουριστικής Επιστήμης.
– Προτείνουν άμεσα και έμμεσα αλλαγές στις προτεραιότητες του συστήματος Τουριστικής Εκπαίδευσης της χώρας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο συγκεκριμένος Συλλογικός Τόμος, αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο και παράλληλα μία ολοκληρωμένη διεπιστημονική μονογραφία για τον Τουρισμό και την Τουριστική Ανάπτυξη.

Τιμή: 58,30 €

Print Friendly, PDF & Email