Το Άμστερνταμ ορθώνει εμπόδια στον τουριστικό υπερκορεσμό

Πυκνώνουν οι πόλεις και οι περιοχές που εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν να εφαρμόσουν μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον τουριστικό υπερκορεσμό. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της πόλης του Άμστερνταμ σχεδιάζει την επιβολή φόρου στους τουρίστες, που θα φθάνει και στα 10 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για να αποτρέψει τους “φθηνούς” τουρίστες να επισκέπτονται την πόλη και να στοχεύσει σε επισκέπτες μεγαλύτερων οικονομικών δυνατοτήτων. Το ποσό αυτό θα είναι επιπλέον του ήδη επιβαλλόμενου φόρου και θα συνοδεύεται και από ποσοστό επί της τιμής του δωματίου.

O αριθμός των επισκεπτών του Άμστερνταμ, που αριθμεί μόλις 813.562 κατοίκους, έφθασε το 2016 τα 17.000.000 και αναμένεται στα επόμενα χρόνια να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κατάσταση στην πόλη γίνονται ολοένα και οξύτερες και οι δημοτικές αρχές προβληματίζονται ανοικτά για το τι θα σημαίνει αυτή η αύξηση σε επίπεδο υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα και η αστυνόμευση.

[adning id="140783"]

“Θέλουμε τουρίστες που να ξοδεύουν, να επισκέπτονται τα μουσεία μας, να τρώνε στα εστιατόριά μας και όχι τουρίστες που περιφέρονται στην πόλη τρώγοντας στο πόδι και συχνάζουν στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια” μας είπε γνωστός Ολλανδός τουριστικός επιχειρηματίας που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σαντορίνη.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη