Δήμος Θήρας: Νέοι μπλε κάδοι για την ενίσχυση της ανακύκλωσης

Εκατό νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Θήρας, τους οποίους θα μοιράσει σε όλες τις κοινότητες του νησιού, ώστε να ενισχυθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης και η γενικότερη προσπάθεια για την καθαριότητα του νησιού.

Οι μπλε κάδοι προορίζονται αποκλειστικά για ανακύκλωση συσκευασιών από:

– χαρτί, π.χ. βιβλία, εφημερίδες, χαρτιά Α4, συσκευασίες τετραπάκ, κουτιά πίτσας, χάρτινα κουτιά συσκευασιών, χαρτοκιβώτια, χάρτινες σακούλες κλπ.

– γυαλί, π.χ. βαζάκια τροφίμων, μπουκάλια ποτών

– μέταλλο – λευκοσίδηρο – αλουμίνιο, π.χ. δοχεία ελαιολάδου/φέτας, κουτάκια μπίρας/αναψυκτικών, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες κλπ

– πλαστικό, π.χ. κεσεδάκια από γιαούρτι/βούτυρο, μπουκάλια νερού/αναψυκτικών, μπουκάλια από σαμπουάν, μπουκάλια από γάλα, πλαστικά ταψάκια/φαγητοδοχεία, πλαστικές θήκες cd/dvd, πλαστικές σακούλες κλπ

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Επισημαίνεται ότι οι συσκευασίες πρέπει να είναι άδειες και χωρίς υπολείμματα από τροφές και υγρά. Για εξοικονόμηση χώρου τα πλαστικά θα πρέπει να είναι συμπιεσμένα και οι χάρτινες συσκευασίες τσακισμένες. Επίσης, τα ανακυκλώσιμα υλικά να μην αφήνονται στους κάδους μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά οι σακούλες να αδειάζουν μέσα στους κάδους.

“Παρακαλούμε για την ορθή χρήση των κάδων και την συμβολή όλων στον αγώνα διατήρησης μια καθαρής Σαντορίνης”, αναφέρει ο Δήμος Θήρας σε ανάρτησή του στο Facebook.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη