Δήμος Θήρας: Νέος διαγωνισμός για την αποπεράτωση του νέου κτηρίου στο Λύκειο Φηρών

Σε νέα φάση βρίσκεται το θέμα της αποπεράτωσης του σχολικού κτηρίου στο Λύκειο των Φηρών, καθώς επαναπροκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, ώστε ο επί χρόνια “σκελετός” να μετατραπεί σε λειτουργικό κτήριο που θα καλύψει μεγάλες ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.

Η κατασκευή του κτηρίου άρχισε πριν 15 περίπου χρόνια, όμως η ανέγερση διακόπηκε στη φάση που φαίνεται στη φωτογραφία, καθώς βρισκόταν εκτός σχεδίου πόλεως και χαρακτηρίσθηκε ως αυθαίρετο. Το 2016, επί δημαρχίας Νίκου Ζώρζου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες νομιμοποίησής του, με την τροποποίηση το σχεδίου πόλεως και της σχετικής πράξης εφαρμογής, που ολοκληρώθηκαν το 2018.

Το 2019 προκηρύχθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός για την αποπεράτωσή του, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού έγιναν προδικαστικές προσφυγές που κράτησαν για πολύ καιρό. Όταν τελικά επικυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, ο ανάδοχος δεν προχώρησε στην κατασκευή του έργου καθώς πλέον οι συνθήκες της αγοράς είχαν μεταβληθεί σημαντικά.

Ο Δήμος Θήρας στις 22/9/22 επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για την αποπεράτωση του κτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Δήμος Θήρας διακηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ), για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: “ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ”, προϋπολογισμού 1.100.000 € (με ΦΠΑ). Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε εννέα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, ώρα 13:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ώρα 11:00.

Πληροφορίες παρέχονται από την αρμόδια υπάλληλο κα Αγνή Ανάγνου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 2286360160 και στο e-mail: ty@thira.gov.gr.

Η διακήρυξη του διαγωνισμού είναι διαθέσιμη εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη