Νέος Ροταριανός Όμιλος ιδρύθηκε στη Σαντορίνη

Με στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου υπάρχει ανάγκη στη Σαντορίνη και να παράγει ανθρωπιστικό έργο προς ωφέλεια όλων των κατοίκων του νησιού

Στην οικογένεια του Διεθνούς Ρόταρυ εισήλθε η Σαντορίνη το Σάββατο 5/6/21, καθώς επιδόθηκε η Χάρτα ίδρυσης του νέου Ροταριανού Ομίλου Σαντορίνη-Οία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο ξενοδοχείο “Aressana” με τη συμμετοχή άνω των 60 μελών, φίλων και επισκεπτών από όλη την χώρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαρζέντας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Μανόλης Ορφανός, η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αλεξάνδρα Δαρζέντα, ενώ χαιρετισμό έστειλε και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας.

Το Ρόταρυ ιδρύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1905, στο Σικάγο των Η.Π.Α, από τον δικηγόρο Πωλ Χάρρις με στόχο να προωθήσει την συναδέλφωση μέσω της γνωριμίας των επιχειρηματιών. Το Διεθνές Ρόταρυ είναι πλέον ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών, μια παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση προσφοράς υπηρεσιών. Με 33.000 Ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες έχει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια μέλη σε όλον τον κόσμο. Τα μέλη του αποκαλούνται Ροταριανοί, επειδή οι πρώτες συναντήσεις των μελών γίνονταν στον τόπο εργασίας του κάθε μέλους εκ περιτροπής (rotation).

Τα μέλη του είναι επιχειρηματίες, επαγγελματίες και επιστήμονες, που με την ανθρωπιστική τους προσφορά και εργασία ενθαρρύνουν τις υψηλές ηθικές αξίες σε όλα τα επαγγέλματα και βοηθούν στην οικοδόμηση της καλής θέλησης και της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτελούν ανθρωπιστικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι η πείνα, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος.

Το Διεθνές Ρόταρυ είναι επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ συνεργάζεται με διεθνείς οργανώσεις όπως η UNICEF, η UNESCO και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στην Ελλάδα ο πρώτος όμιλος ιδρύθηκε το 1928 στην Αθήνα και ο δεύτερος όμιλος το 1934 στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την στιγμή λειτουργούν πάνω από 80 Ροταριανοί όμιλοι σε όλη την χώρα.

Ο νεοσύστατος Ροταριανός Όμιλος Σαντορίνη – Οία φιλοδοξεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου υπάρχει ανάγκη στη Σαντορίνη και να παράγει ανθρωπιστικό έργο προς ωφέλεια όλων των κατοίκων του νησιού. Email επικοινωνίας με τον Όμιλο: rotaryclub.santorini.oia@gmail.com


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη