Βίντεο: Ο Κώστας Παπαζάχος για τους σεισμούς, την παρακολούθηση του ηφαιστείου και το ΙΜΠΗΣ

Τον καθηγητή σεισμολογίας και γενικό γραμματέα του ΙΜΠΗΣ, κo Κώστα Παπαζάχο, φιλοξένησε, για δεύτερη φορά, η εκπομπή του Atlantea “Στο μεταξύ…”, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Ο κος Παπαζάχος μίλησε για τη σεισμική διέγερση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη και στη Θήβα. Αναφέρθηκε επίσης στους σεισμούς στην περιοχή του Κολούμπου και που μερικές φορές γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στη Σαντορίνη.

Ειδική αναφορά έκανε σχετικά με την καταγραφή των σεισμών και την ενημέρωση του κοινού, δίνοντας διευκρινήσεις αναφορικά με την αυτόματη καταγραφή και την καταγραφή μετά από επεξεργασία από σεισμολόγο.

Ο κος Παπαζάχος αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα παρακολούθησης των ηφαιστείων με αφορμή την ηφαιστειακή έκρηξη στο νησί La Palma και τις ευεργετικές επιπτώσεις της συστηματικής παρακολούθησης που υπήρχε εκεί.

Μίλησε ακόμα για τα δίκτυα παρακολούθησης που λειτουργούν στη Σαντορίνη από το ΙΜΠΗΣ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, σε περίπτωση ενεργοποίησης του ηφαιστείου, θα ειδοποιηθεί έγκαιρα η Πολιτική Προστασία.

Σε σχέση με το ΙΜΠΗΣ, είπε ότι η ετήσια χρηματοδότηση από τη ΓΕΩΘΗΡΑ και τον Δήμο Θήρας δεν έχει προς το παρόν δοθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και ότι ευελπιστεί πως  τελικώς θα συνεχιστεί η στήριξη της ύπαρξης και λειτουργίας του δικτύου παρακολούθησης του ηφαιστείου.

Η εκπομπή προβλήθηκε ταυτόχρονα ταυτόχρονα στα κανάλια του Atlantea στο Youtube και το Facebook και βέβαια στο website μας. Είναι ολόκληρη διαθέσιμη και μετά τη λήξη της στα ίδια σημεία.

Δείτε παρακάτω το video της εκπομπής:



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη