Σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη: Ο Κώστας Παπαζάχος αναλύει τις εξελίξεις (βίντεο)

Share

Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη στο Altantea παραχώρησε ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) Κώστας Παπαζάχος.

Ο κος Παπαζάχος μίλησε για την παρουσία του στη Σαντορίνη το τελευταίο διάστημα, την τρέχουσα κατάσταση της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί, καθώς και τις πιθανές εξελίξεις στο προσεχές μέλλον. Αναφέρθηκε, επίσης, στον εκτιμώμενο χρονικό ορίζοντα κάθε πιθανού σεναρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη φημολογούμενη σύνδεση της σεισμικής δραστηριότητας με τα ηφαίστεια του Κολούμπου και της Σαντορίνης, καθώς και με τη μικροσεισμική έξαρση που παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες στην περιοχή της καλντέρας. Ο καθηγητής απάντησε επίσης στο ερώτημα αν αυτή η διέγερση οφείλεται σε μεταφορά μάγματος.

Η συζήτηση περιλάμβανε, επίσης, τα μέτρα πολιτικής προστασίας που έχουν ληφθεί, εξετάζοντας αν είναι επαρκή ή υπερβολικά.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη δημιουργίας Ηφαιστειολογικού Παρατηρητηρίου, ένα αίτημα που προωθούν το ΙΜΠΗΣ και ο Δήμος Θήρας.

Τέλος, ο κος Παπαζάχος αναφέρθηκε στον ρόλο και τη δράση του ΙΜΠΗΣ διαχρονικά, και ιδιαίτερα στη συμβολή του στη σημερινή, κρίσιμη για τη Σαντορίνη, περίοδο.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη