Σαντορίνη: Ο απολογισμός της ημερίδας για τη κυβερνοασφάλεια

Την ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού προγράμματος ψηφιακής εκπαίδευσης των πολιτών όλων των ηλικιών κατέδειξε η απήχηση που είχε στο κοινό η εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο “Κίνδυνοι και Κανόνες για ασφαλή πλοήγηση στον Διαδικτυακό κόσμο”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/5 στη Σαντορίνη από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια-CSI Institute, σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας.

Τις ομιλίες ανέλαβαν ο κος Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Προέδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, Ειδικός Ερευνητής-Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, η κα Σοφία Βασιλειάδου, Εγκληματολόγος- Απόφοιτη MSc Criminology του KU Leuven Επικεφαλής του The Crime Lab και η κα Αναστασία Κατσιμπέλη, Εγκληματολόγος-Απόφοιτη του BSc (Hons) Forensic Science του University Of Derby, Assistant Head The Crime Lab.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τα φαινόμενα στα οποία εμβάθυναν οι τρεις εισηγητές, φαινόμενα παθογένειας εντός κι εκτός διαδικτυακής πραγματικότητας, πλαισιώθηκαν και από βιωματικές εμπειρίες στο πεδίο δράσης τους. Προσεγγίστηκαν και αναλύθηκαν φλέγοντα ζητήματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός και εθισμός, αλλά και οι μορφές κυβερνοεγκλήματος που ταλανίζουν τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

“Στόχος είναι να ενθαρρύνουμε τα άτομα να μοιραστούν τις εμπειρίες του και να έρθουν στο επίκεντρο της προσοχής όλα τα θέματα που τυπικά αποσιωπώνται”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το CSI Institute, συμπληρώνοντας πως βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες της χώρας, μέσα από την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την προστασία τους, με οδηγό τη γνώση των σύγχρονων και καίριων ζητημάτων και έχοντας πάντοτε σε εγρήγορση τους μηχανισμούς του.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη