17.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Share

Διά βοής και με παρατεταμένα χειροκροτήματα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Με την εκλογή αυτή ο κος Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) στα 26 χρόνια από την ίδρυσή της, διαδεχόμενος τον Βέλγο Καρλ-Χάιντ Λάμπερτς.

Η υποψηφιότητα του κου Τζιτζικώστα υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μετά την πολιτική συμφωνία τους για τις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθηθούν στη νέα θητεία του οργανισμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της ΕτΠ.

Επίσης, διά βοής εκλέχθηκε νωρίτερα ως πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο περιφερειάρχης των Αζορών Vasco Cordeiro. Ο Πορτογάλος περιφερειάρχης προέρχεται από το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) – τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της ΕτΠ- και ήταν επίσης ο μόνος υποψήφιος, μετά την πολιτική συμφωνία των πολιτικών ομάδων που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με αφορμή την εκλογή του κ. Τζιτζικώστα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: “Είναι σημαντικό για την χώρα μας και την αυτοδιοίκησή της, η εκλογή του Προέδρου μας, Αποστόλη Τζιτζικώστα, στην θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Από εκεί που η αυτοδιοίκηση είναι πραγματική αυτοδιοίκηση, με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, προσπαθούμε να πείσουμε και την χώρα μας να κοιτάξει επιτέλους το μέλλον και να απελευθερώσει τις δυνάμεις που θα την ωριμάσουν πολιτικά και διοικητικά και θα την θωρακίσουν δημοκρατικά.”

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη