20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΔΑΠΠΟΣ διαδικτυακά παρών για όσο #μένουμε_σπίτι

Share

Μέχρι πριν ένα μήνα και κάτι, οι χώροι του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμούς Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) έσφυζαν ζωή, από μικρούς και μεγάλους αθλητές, από ανθρώπους που έδιναν το “παρών” στις ομάδες ψυχικής υγείας, φυσικής αγωγής ή διατροφής, στα βιωματικά εργαστήρια ή σε άλλες δράσεις που διοργανώνονταν εκεί. Μέχρι πριν ένα μήνα και κάτι, οι άνθρωποι του ΔΑΠΠΟΣ έκαναν σχέδια και προετοίμαζαν τις προσεχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η επιδημία του κορονοϊού πάτησε απότομα το φρένο σε όλα αυτά και ανέτρεψε απροσδόκητα την καθημερινότητα μας, αφού πλέον #μένουμε_σπίτι. Ο ΔΑΠΠΟΣ πολύ γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και εδώ και καιρό δίνει το “παρών” διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, αξιοποιώντας τους συνεργάτες του και προτείνοντας ιδέες για να γίνει η παραμονή στο σπίτι πιο βατή.

Για την ψυχολογική μας τόνωση εν μέσω εγκλεισμού, η υπεύθυνη των ομάδων ψυχικής υγείας Γωγώ Αγιαννιωτάκη δίνει καθημερινές σύντομες συμβουλές καραντίνας, ενώ δύο φορές την εβδομάδα η διατροφολόγος Μαργαρίτα Γαβαλά δίνει χρήσιμες συμβουλές διατροφής. Επίσης, για την αντιμετώπιση του “μαμά, βαριέμαι!” των παιδιών, κάθε εβδομάδα, η παιδαγωγός και υπεύθυνη των βιωματικών εργαστηρίων του ΔΑΠΠΟΣ Άννα Βογανάτση προτείνει ενδιαφέρουσες ασχολίες και παιχνίδια κατ’ οίκον. Επίσης, πριν λίγες ημέρες ξαναζωντάνεψε το κανάλι του ΔΑΠΠΟΣ στο YouTube, όπου ανέβηκε το πρώτο βίντεο με πρόγραμμα γυμναστικής από τον υπεύθυνο των τμημάτων φυσικής αγωγής Μηνά Πρέκα. Καινούριο βίντεο θα ανεβαίνει κάθε Τετάρτη.

Για όσο καιρό κρατήσουν οι περιορισμοί μετακινήσεων, οι άνθρωποι του ΔΑΠΠΟΣ επεξεργάζονται και νέες ιδέες, ακόμα και διαδραστικά προγράμματα, οπότε μείνετε συντονισμένοι.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη