Ο Δημήτρης Γιαννίσης υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Άνδρου ανακοίνωσε χθες (5/2) ο Δημήτρης Γιαννίσης. Ο κος Γιαννίσης είχε διατελέσει και στο παρελθόν (1999-2002) Δήμαρχος Άνδρου, τότε που στο νησί υπήρχαν επίσης οι Δήμοι Κορθίου και Υδρούσας (Σχέδιο Καποδίστριας).

Αναγγέλλοντας την υποψηφιότητά του, ο κος Γιαννίσης στο μήνυμά του αναφέρει:

“Φίλες και φίλοι,

τα τελευταία χρόνια οι πολίτες σ’ ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια επέλεξαν καινούρια σχήματα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ψυχολογική πίεση εξαιτίας της κρίσης ήταν μεγάλη. Το ίδιο πιεστική ήταν και η ανάγκη να αποδοθούν ευθύνες από τον ίδιο το λαό μήπως καταλαγιάσει κάπως η οργή του.

Οι κοινωνίες αποφάσισαν εν θερμώ και συνεπώς τα κριτήρια επιλογής δεν απαντούσαν ικανοποιητικά στον βαθμό αριστείας, στο μέγεθος των αναγκών και στις ειδικές ικανότητες και τα βιογραφικά που επιβάλλει η σύγχρονη διακυβέρνηση. Οι πολίτες έδωσαν εύκολα την ψήφο τους σε πρόσωπα άφθαρτα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν εκτεθεί στο προσκήνιο σε θέσεις καίριας ευθύνης. Με λίγα λόγια δεν είχαν διοικήσει απολύτως τίποτα.

Η αναζήτηση ενός νέου αφηγήματος καθώς και η οικονομική ανέχεια επέβαλλαν σε μέγιστο βαθμό την τάση “ανανέωσης” και έτρεξαν τα πράγματα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δίνοντας έτσι την χαριστική βολή στους εκπρόσωπους του “παλαιού”, στα λάθη, στις αστοχίες και τις παραλείψεις ενός συστήματος εξουσίας που θεωρήθηκε μαζικά ότι απέτυχε.

Ωστόσο, η μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος μαζί με την κραυγαλέα ανεπάρκεια των “νέων” και άπειρων αυτοδιοικητικών, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες επανεκλογής τους. Ο κόσμος στη μεγάλη του πλειοψηφία, ύστερα από πέντε χρόνια υπομονής, αρνείται κατηγορηματικά ν’ ακούσει τις ίδιες φωνές και αναζητά ένα καινούριο αφήγημα, μία πληρέστερη και έμπειρη εκπροσώπηση.

Ξαναβρίσκει το νήμα και στρέφει το ενδιαφέρον του σε ικανές, δοκιμασμένες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, πουδιαθέτουν τη γνώση και δεν επιδίδονται σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς και σε λαϊκίστικες προπαγάνδες. Οι πολίτες επιδιώκουν ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, να καταδείξουν ότι κανένας πολιτικός δεν μπορεί να πειραματιστεί πάνω τους με ψεύτικες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Οι νέοι επίσης με τη δυναμική που αναπτύσσουν, αναζητούν ξεκάθαρα την έμπνευση αλλά και την ελπίδα σε προσωπικότητες πρώτης γραμμής που άντεξαν στην κρίση, δεν δείλιασαν και κυρίως λειτούργησαν ως σταθερά αντίβαρα για να σταθεί όρθιο και να μην συρθεί προς τα κάτω ένα ολόκληρο οικοδόμημα από αξίες και ιδανικά.

Η κοινωνία γενικευμένα πια φαίνεται ν’ αναζητά εξωστρεφείς ανθρώπους με εγνωσμένο κύρος, διορατικότητα, παραστάσεις και έργο, που ν’ αποθεώνουν με χειροπιαστό τρόπο την ελπίδα και ν’ αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα, στιβαρότητα και γνώση τον συνάνθρωπο και τα προβλήματά του.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

οι εξελίξεις διαρκώς τρέχουν και συνεπώς επιβάλλεται η σύνθεση, σε αρμονία με τα οράματα και τους στόχους μας. Οι ραγδαίες διακυμάνσεις της ζωής χρειάζονται αποφασιστικότητα και ενότητα για ν’ αντιμετωπιστούν. Χρειάζεται σκληρή δουλειά χωρίς εντάσεις, αποκλεισμούς και ταξικές ή άλλες διακρίσεις.

Και επειδή η οικονομική κρίση εξακολουθεί να μαίνεται, η διαρκής επίδειξη και οι προσβολές, η απαξίωση των συνειδήσεων και οι αναίτιοι χαρακτηρισμοί που διχάζουν τις κοινωνίες, δεν έχουν θέση στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν καθημερινά οι πολίτες με τις πράξεις τους.

Σ’ αυτό το πραγματικά καινούριο που επιβάλλουν οι ανάγκες της νέας εποχής, κάνω ένα βήμα μπροστά! Ένα βήμα ώριμο και δημιουργικό, που θα συνθέτει και δεν θα μηδενίζει. Δεν θα πειραματίζεται, ούτε φυσικά θα κατεδαφίζει.

Φίλες και φίλοι γνωριζόμαστε από παλιά!

Αυτό μου δίνει το θάρρος να εξακολουθήσω να μιλάω στις καρδιές σας με έργα πνοής, που αναβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητά σας! Με την εμπιστοσύνη σας, θα συνεχίζω να κοιτάζω εκεί που πραγματικά πρέπει να πάω τον τόπο μου! Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, όποιος αληθινά διαθέτει τη γνώση και συνομιλεί με τους πολίτες θα πρέπει να απευθυνθεί προς το μέρος τους με σιγουριά και απλότητα, αναφωνώντας ευθαρσώς την φράση “ΚΑΤΑΛΑΒΑ”! Τα αλλεπάλληλα “πιστεύω” που θ’ ακουστούν είναι απλώς μια επανάληψη, μια παλινωδία, το περιτύλιγμα που χρυσώνει το χάπι και ντύνει ξεκάθαρα την ένδεια επιχειρημάτων…

Το Μάιο του 2019 επενδύουμε στο κομμάτι της γνώσης! Την επόμενη τετραετία τολμούμε τις αλλαγές! Η Άνδρος αλλάζει! Πάει μπροστά! Και εμείς μπορούμε και θέλουμε να καταλάβουμε τον κόσμο καλύτερα! Η Άνδρος μας ενώνει όλους!”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here