Ο Δήμος Θήρας για τις αυξημένες τιμές εκμίσθωσης των παραλιών

Με αφορμή την πρόσφατη προκήρυξη δημοπρασιών για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας προς τρίτους, ο Δήμος Θήρας με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε όσα προηγήθηκαν μέχρι τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης στα 42 ευρώ/τ.μ. για τις παραλίες Καμαρίου και Περίσσας και στα 21 ευρώ/τ.μ. για τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε αρχικά τις τιμές ανά τ.μ. των προς εκμίσθωση παραλιών σύμφωνα με αντικειμενικά στοιχεία αξίας και εμπορικότητας ως εξής:
– για τις παραλίες της Περίσσας και του Καμαρίου από 10 έως 23,50 ευρώ/τ.μ.
– για τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού από 8 έως 19 ευρώ/τ.μ.
και εξουσιοδότησε την Οικονομική Επιτροπή να προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία εκμίσθωσης των συγκεκριμένων παραλιών.

Όπως προβλέπεται από τον νόμο, οι όροι της διακήρυξης στάλθηκαν προς έγκριση στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία απέρριψε τις τιμές που όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή και αύξησε το μίσθωμα σε 60 ευρώ/τ.μ. σε Περίσσα και Καμάρι και 35 ευρώ/τ.μ. στις υπόλοιπες παραλίες του νησιού.

Μετά από αντίδραση του Δήμου Θήρας για τις τόσο αυξημένες τιμές στις προς εκμίσθωση παραλίες, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου προχώρησε τελικά σε επαναπροσδιορισμό των αρχικών της τιμών, μειώνοντάς τες στα 42 ευρώ/τ.μ. και στα 21 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα για Περίσσα-Καμάρι και λοιπές παραλίες.

“Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί η φετινή σεζόν και να υπάρχει απώλεια εσόδων τόσο για τον δήμο όσο και για τους μισθωτές επιχειρηματίες, αλλά κυρίως να στερηθούν οι επισκέπτες της Σαντορίνης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, υποχρεούμαστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών με τις νέες τιμές, μολονότι
εξακολουθούμε να τις χαρακτηρίζουμε αυθαίρετες και άδικες”, αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη