Δυναμικό “παρών” θα δώσει και φέτος ο Δήμος Θήρας στην έκθεση τουρισμού World Travel Market (WTM), που θα διεξαχθεί από 4 έως 6 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.
Η παρουσία του Δήμου στο Λονδίνο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3/11 με ένα επαγγελματικό γεύμα, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Λονδίνο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν δημοσιογράφοι από κορυφαία βρετανικά Μ.Μ.Ε. όπως The Times, The Guardian, Telegraph, Independent, Sun, Condé Nast Traveller, Monocle, Wanderlust, National Geographic, Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, OK! Magazine, Forbes, Travel Weekly και άλλα.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες του Δήμου στον τομέα του τουρισμού και της προβολής του πολιτιστικού πλούτου του νησιού. Παράλληλα, θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από τη διαφημιστική καμπάνια, τον θεσμό των Ηφαιστείων, το Santorini Experience και τις εκδηλώσεις του Έτους Αυθεντικότητας.
Η επόμενη μέρα, Τρίτη 4/11, περιλαμβάνει σειρά συναντήσεων με αεροπορικές εταιρείες, εκπροσώπους ΜΜΕ και εταιρείες τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση συνεργασιών του Δήμου διεθνώς. Επιπλέον, η Σαντορίνη είναι προσκεκλημένη στα Greek Travel Awards που διοργανώνονται από το Γραφείο ΕΟΤ Λονδίνου στο V&A East Storehouse.
Επιβεβαιώνοντας την εικόνα του νησιού ως παγκόσμιου brand, η Σαντορίνη είναι επίσης προσκεκλημένη στην απονομή των Wanderlust Reader Travel Awards του περιοδικού “Wanderlust”, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5/11 στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου (National Gallery).
Συνεργασία με επαγγελματίες
Από τον Ιούνιο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ του Δήμου Θήρας και επαγγελματιών στη διοργάνωση γάμων, με στόχο τη συλλογική εκπροσώπηση του κλάδου στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.
Στη φετινή World Travel Market (WTM), τρεις επαγγελματίες του κλάδου -η κα Πολίτη, η κα Λιώρη και η κα Παναγοπούλου- θα εκπροσωπήσουν τον κλάδο τους στο περίπτερο του νησιού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα φέρουν καρτελάκι με QR code, το οποίο θα οδηγεί στα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας των εταιρειών του κλάδου που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν στοχευμένες συναντήσεις με διεθνή μέσα ενημέρωσης και επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ στο γεύμα των δημοσιογράφων θα παρουσιαστεί σχετικό βίντεο της δουλειάς τους.
Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Θήρας, “η συνεργασία και η ένωση δυνάμεων μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επαγγελματιών αποτελεί την οδό για ουσιαστικά και διαρκή αποτελέσματα”.





