22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τόκιο: Ο ελληνικός απολογισμός της Τετάρτης 4/8 και το πρόγραμμα της Πέμπτης 5/8

Share

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, προκρίθηκε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών  στη φάση των 4 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε 10-4 του Μαυροβουνίου, στην προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, και πλέον χρειάζεται μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του μεταλλίου. Στον ημιτελικό της Παρασκευής 6/8 στις 09:30, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, με στόχο το εισιτήριο για τον τελικό.

Στο μεταξύ, την 9η θέση στην κούρσα μεταλλίων της κατηγορίας 470 κατέλαβαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής. Οι Ελληνες ιστιοπλόοι, οι οποίοι είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με 18 βαθμούς ποινής στην τελευταία ιστιοδρομία και με συνολικά 84 βαθμούς ποινής, κατετάγησαν στην 8η θέση της τελικής κατάταξης.

Οι ελληνικές συμμετοχές της 14ης ημέρας (5/8)

Το ενδιαφέρον των ελληνικών συμμετοχών στην αυριανή (5/8), 14η μέρα των Αγώνων, επικεντρώνεται σε στίβο, πάλη, ποδηλασία πίστας και μαραθώνια κολύμβηση.

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών (13:00) η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα δώσουν τη «μάχη» τους για να μπορέσουν να μπουν στα μετάλλια, σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Στην ποδηλασία πίστας ξεκινάει τον δικό του τετραπλό αγώνα ο Χρήστος Βολικάκης (αγώνας σκρατς, ρυθμού, αποκλεισμού και πόντων) στοχεύοντας ψηλά, ενώ με μεγάλες βλέψεις “μπαίνει” στα 53κ. ελευθέρας γυναικών της πάλης και η Μαρία Πρεβολαράκη, ξεκινώντας από τους “16”μ κόντρα στην Λουίσα Ελίζαμπεθ Βαλβέρδε Μελάντρες από το Εκουαδόρ.

Τέλος, στη μαραθώνια κολύμβηση ο Άλκης Κυνηγάκης θα αρχίσει από τις 00:30 τη μεγάλη προσπάθειά του στα 10 χιλιόμετρα ανδρών, με στόχο ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε ώρες Ελλάδας:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Odaiba Marine Park
Διάρκεια αγώνα: 00:30 – 03:10
– 10km ανδρών – Άλκης Κυνηγάκης

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
Izu Velodrome
– Όμνιουμ ανδρών: Αγώνας Σκρατς (09:30): Χρήστος Βολικάκης
– Όμνιουμ ανδρών: Αγώνας ρυθμού (10:27): Χρήστος Βολικάκης
– Όμνιουμ ανδρών: Κούρσα αποκλεισμού (11:07): Χρήστος Βολικάκης
– Όμνιουμ ανδρών: Αγώνας πόντων (11:55): Χρήστος Βολικάκης

ΠΑΛΗ
Makuhari Messe Hall A
– Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Φάση των 16 (05:30): Μαρία Πρεβολαράκη εναντίον της Λουίσα Ελίζαμπεθ Βαλβέρδε Μελάντρες (Εκουαδόρ).
– Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Προημιτελική φάση (06:30): Μαρία Πρεβολαράκη (αν προκριθεί)
– Ελευθέρα γυναικών 53 kg: Ημιτελικοί – Μαρία Πρεβολαράκη (αν προκριθεί)

ΣΤΙΒΟΣ
Olympic Stadium
-Επί κοντώ γυναικών: Τελικός (13:00): Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη