Ο ελληνικός οινοτουρισμός στο επίκεντρο διήμερης εκδήλωσης του Υπ. Τουρισμού στη Σαντορίνη

Τη φετινή διοργάνωση του Συνεδρίου Οινοτουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ με θέμα: “Ελληνικός Οινοτουρισμός: Στρατηγικές & προοπτικές για την μετά-Covid εποχή”, θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη στις 5-6 Ιουλίου 2021.

Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν οι προοπτικές του οινοτουρισμού στην μετά Covid εποχή και θα παρουσιαστούν οι στρατηγικές εξέλιξης του ελληνικού οινοτουριστικού προϊόντος για τα κρίσιμα επόμενα χρόνια. Στόχος του συνεδρίου είναι, η ανάλυση των δεδομένων που διαμορφώνονται τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και μακροπρόθεσμα, βάσει των ευκαιριών που παρουσιάζονται μέσα από την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Στελέχη του υπουργείου και του ΕΟΤ προεξάρχουσας της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, θεσμικοί παράγοντες του οινοτουρισμού σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, πρέσβεις ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες παραγωγοί, θα δώσουν το στίγμα των επιλογών που προσφέρει ο ελληνικός οινοτουρισμός πανελλαδικά.

Με ομιλίες και παρουσιάσεις τους στο συνέδριο θα δώσουν το “παρών” ο Ιδρυτής / Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Οινοτουρισμού (GWTO) José Antonio Vidal, ο Γενικός Διευθυντής CEEV (Comité Européen des Entreprises Vins) Dr. Ignacio Sanchez Recarte, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας Αττικής του ΕΛ.Γ.Ο. “Δήμητρα” Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, ο Master of Wine Ιωάννης Καρακάσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΕΔΟΑΟ και Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΟ  Δρ. Ιωάννης Βογιατζής και ο εκπρόσωπος “Wines of Crete” Νικόλαος Μηλιαράκης.

Την ίδια στιγμή στη Σαντορίνη θα παρουσιαστεί το νέο ψηφιακό portal του υπουργείου Τουρισμού για τα επισκέψιμα οινοποιεία που έχουν το σήμα του υπουργείου, ενώ θα συζητηθούν τρόποι βελτίωσης του σήματος του επισκέψιμου οινοποιείου. Μάλιστα μετά από τη συλλογή των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια που εστάλησαν στα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας, θα ανακοινωθεί και η πρόταση για σύσταση εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού. Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, θα γίνει επίσης αναφορά στις επενδύσεις και σε υποδομές που θα πραγματοποιηθούν μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης.

Στόχος της παρούσας δράσης είναι αυτή να μεταφερθεί σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, για να αναδειχθούν όλες οι προσπάθειες που γίνονται τοπικά αλλά και να ενισχυθεί η εικόνα του ελληνικού κρασιού διεθνώς μέσα από συνέργεια με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece.

Η σχέση της Ελλάδας με το κρασί είναι μια σχέση βαθιά, που ανατρέχει στις ρίζες της ιστορίας μας. Στη χώρα μας σήμερα παράγονται πολλές και εξαιρετικά ποιοτικές ποικιλίες οίνου, που συνεχώς κερδίζουν αφοσιωμένους οπαδούς διεθνώς. Ολοένα και περισσότεροι λάτρεις του κρασιού, αλλά και οι ταξιδιώτες, έρχονται στην Ελλάδα για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με μια ξεχωριστή οινική εμπειρία, που περιλαμβάνει όχι μόνο την απόλαυση του ελληνικού κρασιού, αλλά και την επίσκεψη στα οινοποιεία της χώρας μας. Έτσι, το ελληνικό κρασί αναδεικνύεται σε ισχυρό πόλο έλξης για τον ελληνικό τουρισμό, όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές της δράσης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη