Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος και η Ένωση Ξενοδόχων προκρίνουν λύση ΣΔΙΤ για το νέο Νοσοκομείο

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος και η Ένωση Ξενοδόχων τάσσονται, με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους, υπέρ της λύσης ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) προκειμένου να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Τα πλήρη κέιμενα των ανακοινώσεών τους έχουν ως εξής:

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας, μελέτησε τη δήλωση του Ακαδημαϊκού, Καθηγητή της Παθολογίας, συμπατριώτη μας κυρίου Χαράλαμπου Ρούσσου, περί μη αποδοχής του ως εκπροσώπου του Δήμου μας για τα θέματα του Νοσοκομείου Θήρας και συμφωνεί με τους λόγους της μη αποδοχής.

Εκτιμάται ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη Χώρα μας, καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του Νοσοκομείου με αμιγή δημόσιο χαρακτήρα, ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες του και οι δαπάνες στελέχωσής του με ιατρικό-επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), θα έχει ως αποτέλεσμα τον επιμερισμό των δαπανών που θα προκληθούν και εν τέλει την υλοποίηση του στόχου για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, με τεράστια οφέλη, τόσο για τους κατοίκους της Σαντορίνης και των άλλων Νησιών, όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Όπως τονίζει και ο Καθηγητής κύριος Ρούσσος, η λειτουργία με Σ.Δ.Ι.Τ.:

α. Ένας  ιδιώτης με εμπειρία και γνώση, θα οργανώσει και θα λειτουργήσει (ανεξάρτητα από το ήδη υπάρχον Κέντρο Υγείας) βαθμιαία, όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου, όπως προβλέπει ο Οργανισμός λειτουργίας του και

β. Ο ΘΗΡΑΙΟΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Τα θετικά αυτά στοιχεία, μας προκαλούν απορία για την άρνηση ή τον δισταγμό λειτουργίας με Σ.Δ.Ι.Τ.

Ο Σύλλογός μας, ο οποίος αντιπροσωπεύει 3.000 περίπου μέλη και τις οικογένειές τους, προκρίνει τη Σ.Δ.Ι.Τ., ώστε το Νοσοκομείο Θήρας να λειτουργήσει εύρυθμα, το συντομότερο, προς όφελος όλων, όπως ήταν και ο στόχος των δωρητών.

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Την λειτουργία του Νοσοκομείου της Σαντορίνης μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποφάσισε να προτείνει ομόφωνα το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας (και κατόπιν επικοινωνίας με αρκετά από τα μελή της) σε όλους τους εμπλεκομένους στο θέμα, φορείς και υπηρεσίες της πολιτείας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης επιθυμεί για το Νοσοκομείο που κατασκευάστηκε στο νησί μας, η λειτουργία του να είναι βιώσιμη οικονομικά, παρέχοντας στους κατοίκους του νησιού (ασφαλισμένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μη ασφαλισμένους λόγω της οικονομικής κρίσης και απόρους) πολίτες, δωρεάν τις υπηρεσίες με την μορφή και τον τρόπο που παρέχονται από κάθε Δημόσιο Νοσοκομείο, ενώ παράλληλα να βρίσκεται σε θέση να μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των διεθνών επισκεπτών του νησιού.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης κατέληξε στην απόφασή της κρίνοντας τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα που επικρατούν σήμερα στην χώρα μας στον χώρο της Υγείας, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες του νησιού που αποτελεί διεθνή ταξιδιωτικό προορισμό με εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς επισκέπτες κάθε χρόνο με στόχο την ανάπτυξη και του ιατρικού τουρισμού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη