Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα στη Σαντορίνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 1. Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ. την 25η Οκτωβρίου 2019.
 2. Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων, από τις 08:00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019.
 3. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων που αναφέρονται πιο πάνω τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.
 4. Προσκύνημα μαθητών στα μνημεία Ηρώων και στέψη ανδριάντων, προσερχόμενων με επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους την 25η Οκτωβρίου 2019. Στα Φηρά της Θήρας το προσκύνημα των μαθητών θα γίνει στο μνημείο του Ιερού Λόχου.
 5. Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2019, ώρα 07:30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και οι μουσικές, όπου υπάρχουν, θα περιέλθουν τους δρόμους και θα παιανίσουν θούρια και εμβατήρια.
  Στις 10:30 θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφανίου. Επίσημη δοξολογία θα γίνει και στις Κοινότητες. Στα Φηρά, τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Φηρών, κα Ανθούλα Κατσιφού.
 6. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων  στα μνημεία των Ηρώων βάσει προγράμματος που θα καταρτισθεί από κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα.
  Στα Φηρά μετά τη δοξολογία θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία “Σαρπάκη”. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων κατά την καθιερωμένη σειρά και τάξη. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία Δημοτική Αρχή, τηρούμενης της 52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488 τ.Β΄/6.10.2006 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών), για το προβάδισμα.
 7. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών, συλλόγων, τμήματος του Αεροπορικού Αποσπάσματος Θήρας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τμήματος Εθνοφυλακής Θήρας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, στον δρόμο που περνάει έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Θήρας, όπου θα βρίσκονται οι επίσημοι.
 8. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μερτής, Δημοτικός Υπάλληλος Θήρας.
 9. Στο τέλος των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους κατοίκους στο Μπελλώνειο Ίδρυμα.

Στις εκδηλώσεις και τη Δοξολογία είναι προσκεκλημένοι να παραστούν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, των Κοινοτήτων, όλες οι Αρχές του τόπου, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και Οργανώσεις που λειτουργούν νόμιμα, τα σχολεία και όλοι οι δημότες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here