Ο ΦΠΑ στο 24% – Κατάργηση μειωμένου συντελεστή σε 11 ακόμα νησιά

Στο 24% (από 23%) αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από 1η Ιουνίου 2016. Ο μειωμένος συντελεστής 13% και ο υπερμειωμένος συντελεστής 6% παραμένουν αμετάβλητοι.

Οι μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου για τα οποία εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 17%, 9% και 4%.

Για οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων συντελεστών και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους συντελεστές, ανεξάρτητα αν αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα.

Από 1/6/2016 επίσης δεν ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο. Συνεπώς στα νησιά αυτά από 1/6/2016 εφαρμόζονται οι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή 24% (κανονικός), 13% (μειωμένος), 6% (υπερμειωμένος). Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα νησιών στην οποία καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές, μετά την πρώτη ομάδα νησιών, δηλαδη Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο, Σκιάθο, στα οποία καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ήδη από 1/10/2015.

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη