“Ο ηλίθιος” το Σάββατο 2/4 από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Η προβολή θα γίνει με ελεύθερη είσοδο - Θα υπάρχει κουτί για προαιρετική συνεισφορά προς ενίσχυση δράσεων υπέρ των Ουκρανών προσφύγων εξαιτίας της ρωσικής εισβολής

Οι Σαββατιάτικες προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας συνεχίζονται αύριο, Σάββατο 2/4, με μια ταινία που είχε ξαναπροβληθεί το 2016 και καθίσταται και πάλι επίκαιρη. Μια ταινία σεναριακά στιβαρή, επιδέξια σκηνοθετημένη, που περιγράφει με σαφήνεια και πικρό χιούμορ τη μετακομμουνιστική Ρωσία ως καπιταλιστική παρωδία του Πούτιν.

Η προβολή θα γίνει με ελεύθερη είσοδο. Θα υπάρχει κουτί για προαιρετική συνεισφορά προς ενίσχυση δράσεων υπέρ των Ουκρανών προσφύγων εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Ο Ηλίθιος
Βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Λοκάρνο 2014

Είδος: Κοινωνική Δραματική
Σκηνοθεσία: Γιούρι Μπίκοφ
Σενάριο: Γιούρι Μπίκοφ
Πρωταγωνιστούν: Αρτέμ Μπιστρόφ, Νίνα Αντιούχοβα, Σεργκέι Αρτσιμπάσεβ, Πιοτρ Μπαραντσέεφ, Νικολάι Μπεντέρα
Παραγωγή: Ρωσία, 2014
Διάρκεια: 116’

Υπόθεση: Ένας υδραυλικός, ο αθώος κι ιδεαλιστής Ντίμα, αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Ένα βράδυ πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή, αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες πρέπει να εκκενωθεί, γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές, όμως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.

Trailer:

Σάββατο 2/4 | Ώρα έναρξης: 20:45 | Αμφιθέατρο Οινοποιείου Μπουτάρη, Μεγαλοχώρι

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες (είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με επίδειξη πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους).

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη