Το Οινοποιείο Μπουτάρη και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης παρουσιάζουν στη Σαντορίνη το μυθιστόρημα της Αντωνίας Βελισσαράτου “Ιχνηλάτης των θαλασσών”. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 18:00, στο Οινοποιείο Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.

Συντονιστής της βραδιάς θα είναι ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, τ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Γκύζη, ενώ θα μιλήσουν ο ψυχολόγος-εγκληματολόγος κ. Υπάτιος Δρόσος και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Κουκουλάς. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η δημοσιογράφος κα Μαντώ Στουρνάρα.

Ο “Ιχνηλάτης των θαλασσών” κυκλοφόρησε στα τέλη του 2017 και είναι το δεύτερο συγγραφικό έργο της Σαντορινιάς Αντωνίας Βελισσαράτου (το γένος Δρόσσου), από το Ημεροβίγλι. Είχε προηγηθεί το μυθιστόρημα “Στα μονοπάτια του ονείρου” λίγα χρόνια νωρίτερα. Και τα δύο κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Η ιστορία εκτυλίσσεται με φόντο ένα ορεινό χωριό. Οι ήρωες, σαν μικρά συστήματα, συνθέτουν έναν οργανισμό που παλεύει να αντιμετωπίσει τα πονεμένα ίχνη του παρελθόντος.

Άξονας της υπόθεσης είναι οι συνέπειες και οι κραδασμοί από τραυματικά γεγονότα στις ζωές των ηρώων. Καθοριστικό πρόσωπο ένας βίαιος χαρακτήρας, που αδυνατεί να δαμάσει τα άρρωστα πάθη του, σκορπώντας γύρω του τρόμο, οδύνη και οργή, ακόμα και μετά τον θάνατό του. Οι πράξεις του παρασύρουν σε μια δίνη τους δικούς του ανθρώπους και το ψυχικό τους ανάχωμα υποχωρεί κάτω από την πίεση έντονων αρνητικών συναισθημάτων. Μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές, θα αγωνιστούν να βγουν από το σκοτάδι και να αναζητήσουν τον δρόμο προς το φως.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here