20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο νέος οδικός άξονας της Σαντορίνης σε προτεραιότητα για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Share

Ένα διήμερο πυκνών επαφών και συσκέψεων είχαν στην Σαντορίνη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και η Έπαρχος Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου, με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί, αλλά και για να ακούσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις των τοπικών φορέων.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Σαντορίνης κ. Νικόλαο Ζώρζο και τους συνεργάτες του, όπου εξετάστηκαν τα ανοιχτά θέματα του νησιού.

Ακολούθησε επίσκεψη στο μεγάλο οδικό έργο Αεροδρόμιο – Φηρά – Οία. Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας για τη Σαντορίνη, το οποίο ξεκίνησε το 2013. Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή το παρέλαβε σε προβληματική κατάσταση και καταβάλλει συστηματική προσπάθεια, προκειμένου να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία ολοκληρωμένο και λειτουργικό. Υπενθυμίζεται ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζει το εν λόγω έργο, απετέλεσε αντικείμενο ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., που είναι και η διευθύνουσα υπηρεσία της κατασκευής του έργου.

perifereiarxis_dromos

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης και η Έπαρχος Θήρας συμμετείχαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντων των εκπροσώπων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων του νησιού, που είχαν προσκληθεί ειδικά για την περίσταση. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση του Δ.Σ και των φορέων για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Περιφερειακή Αρχή για την ολοκλήρωση του οδικού έργου, το οποίο θα εξασφαλίσει ένα άνετο, γρήγορο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νησιού, που επιβαρύνεται ιδιαίτερα, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο. Ο κ. Χατζημάρκος επαναβεβαίωσε την πολιτική βούληση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, να δρομολογηθεί λύση βιώσιμη, η οποία θα δίνει προοπτική στο νησί της Σαντορίνης και θα αντιμετωπίζει το σύνολο των προβλημάτων που το συγκεκριμένο τεχνικό έργο πρέπει να καλύψει.

perifereiarxis_dimotiko_symboulio

Επιπλέον, έγινε συνολική συζήτηση επί όλων των ανοιχτών θεμάτων που αφορούν στην πορεία της Σαντορίνης. Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς για όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων και παράλληλα, να ακούσουν και να καταγράψουν τις σκέψεις και τις προτάσεις των εκφραστών της τοπικής κοινωνίας. Στην παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας Α΄και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών να οδηγηθούν γρηγορότερα σε λύσεις.

«Πιστοί στην βασική μας αρχή, ότι μόνο μέσα από την συνεργασία μπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν προβλήματα που επί χρόνια τις ταλαιπωρούν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται στο πλευρό του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, μαζί με τον οποίο πρέπει και οφείλουμε να σχεδιάσουμε τις λύσεις που έχουν ανάγκη τα νησιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από τον Περιφερειάρχη στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και οι οποίες δρομολογούνται εντός του 2017, αφορούν στο οδικό δίκτυο της Σαντορίνης και σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του νησιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη