Στην Ανάφη βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή 8/9, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη γιορτή του νησιού, τη Σύναξη της Παναγίας Καλαμιώτισσας. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Ανάφη, ο κ. Χατζημάρκος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Ιάκωβο Ρούσσο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιάννη Χάλαρη.

Δυο ζητήματα κυριάρχησαν στις συζητήσεις: η εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου του Τουριστικού και Αλιευτικού Καταφυγίου Ανάφης και η χρηματοδότηση της κατασκευής νέου ιατρείου.

Διαφήμιση


Για το μεν πρώτο, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι τώρα που το απολύτως αναγκαίο έργο για την Ανάφη, αυτό του Τουριστικού και Αλιευτικού Καταφυγίου, έχει πλήρη μελέτη, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης του αποτελεί στόχο και της Περιφερειας Νοτίου Αιγαίου, που στο προσεχές διάστημα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει.

Για την κατασκευή νέου ιατρείου στην Ανάφη, ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει από πόρους της Περιφέρειας το σχετικό έργο, ευθύς αμέσως μόλις ο Δήμος Ανάφης ολοκληρώσει την σχετική μελέτη που βρίσκεται σε στάδιο εκπόνησης.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email