Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει μια “πολύ μακρά” πανδημία

Για τέταρτη φορά συνεδρίασε η Επιτροπή Επειγουσών Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να επανεκτιμήσει την πανδημία, και κατέληξε στο ότι “η διάρκειά της θα είναι οπωσδήποτε πολύ μακρά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.

“Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να εκτιμά πως ο κίνδυνος που θέτει η νόσος Covid-19 είναι πολύ αυξημένος”, τονίζεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως η Επιτροπή, που αποτελείται από 18 μέλη και 12 συμβούλους, “υπογράμμισε τη σημασία μιας απόκρισης απέναντι στην πανδημία που πρέπει να είναι εθνική, περιφερειακή και παγκόσμια”.

Ο κορονοϊός έχει μολύνει τουλάχιστον 17,6 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει προκαλέσει περισσότερους από 680.000 θανάτους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει στοιχείων από επίσημες πηγές.

Η Επιτροπή ζήτησε από τον ΠΟΥ να δώσει σε όλες τις χώρες ρεαλιστικές οδηγίες για τον τρόπο απόκρισης στην πανδημία, “προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος οι αποκρίσεις στην επιδημία να εξασθενίσουν, σε ένα πλαίσιο κοινωνικοοικονομικών πιέσεων”. Συνιστά επίσης στον ΠΟΥ να επιταχύνει τις έρευνες για τα σημεία που παραμένουν άγνωστα για τον ιό, κυρίως για τη ζωική προέλευσή του και τους πιθανούς τρόπους εξάπλωσής του μέσω των ζώων. Ζητάει επίσης να διευκρινιστούν σημεία όπως “οι τρόποι μετάδοσης (του ιού), οι ενδεχόμενες μεταλλάξεις του, η ανοσία και οι συσχετίσεις προστασίας”.

“Αυτή η πανδημία είναι μια υγειονομική κρίση που βλέπουμε μια φορά στα εκατό χρόνια και τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά τις επόμενες δεκαετίες”, δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. “Πολλές επιστημονικές ερωτήσεις απαντήθηκαν, πολλές είναι εκείνες που περιμένουν ακόμη να απαντηθούν” πρόσθεσε, τονίζοντας πως “η πλειονότητα των κατοίκων της Γης μπορούν να μολυνθούν, ακόμη κι εκείνοι που δεν κατοικούν στις ζώνες που έχουν πληγεί σκληρά.”

Η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει εκ νέου σε τρεις μήνες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη