Ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του νέου Γενικού Νοσοκομείου Θήρας – Φωτογραφίες

 

hospital_0600Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα (15/7/2016) για τη Σαντορίνη, καθώς μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής, προσπαθειών και πιέσεων της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Θήρας προς την κεντρική εξουσία, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας είναι πλέον πραγματικότητα.

Το νέο νοσοκομείο εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ότι “μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει πληρωθεί εξ ολοκλήρου ο οργανισμός από γιατρούς και  νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και από την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή”.

(μικρή αναμονή για να εμφανισθούν οι φωτογραφίες,
με τα βελάκια κινείστε από τη μία φωτογραφία στην άλλη)

Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που έχει μέχρι τώρα προσληφθεί και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θήρας που παύει να λειτουργεί από την ίδια μέρα.

Στο μεταξύ η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε. (Α.Ε.Μ.Υ.), στην οποία ανήκει το νέο νοσοκομείο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας και δεδομένου ότι κρίθηκε ως άγονη ή ελλειμματική η ανταπόκριση στις προηγούμενες προσκλήσεις ιατρών, διευθυντικών στελεχών ορισμένων ειδικοτήτων καθώς και ορισμένων λοιπών ειδικοτήτων, επαναπροσκάλεσε με νέα προκήρυξη προσωπικό συνολικού αριθμού 48 ατόμων.

Ο πρωθυπουργός έφθασε το πρωί της Παρασκευής 15/7/2016 στη Σαντορίνη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος, η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κα Όλγα Ιορδανίδου και ο πρόεδρος της Α.Ε.Μ.Υ. κ. Μιχάλης Σταύρου

Στα εγκαίνια μίλησαν εκτός από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, ο δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, και ο πρόεδρος της Α.Ε.Μ.Υ. κ. Μιχάλης Σταύρου. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι διαθέσιμο εδώ: PM_nosokomeio_thiras_15jul16

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τον δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο και εκπροσώπους φορέων του νησιού (φωτογραφία κάτω)

PM_foreis_15jul16

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη