Ο “Ψαροτρομάρας” την Τρίτη 5/3 στη Σαντορίνη

Ένα διαχρονικό παιδικό έργο, γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου τη δεκαετία του '80, που, με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας

Το Κουκλοθέατρο Κρήτης έρχεται ξανά στη Σαντορίνη την Τρίτη 5/3 για να παρουσιάσει τον Ψαροτρομάρα. Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, ο ζεστός φωτισμός θα εξαφανίσει τον ανθρώπινο παράγοντα και οι μεγάλες κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, θα φαίνονται να κινούνται μαγικά.

Υπόθεση: Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Τα ίδια τα παιδιά κατά τη διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία και βοηθούν τα ψαράκια να επαναστατήσουν ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδιά του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι, γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό.

Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα! Όλα τα ψαράκια θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στον βυθόμ βροντοφωνάζοντας με τα παιδιά “Κάτω Ο Ψαροτρομάρας!”.

Εκεί θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά που θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα και αυτός θα φυλακίσει τη γοργόνα που βοήθησε να χαλάσουν τα σχέδιά του. Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Έτσι κι αλλιώς ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ψαράκια δουλειά! Ομως αυτά έχουν ξεπεράσει πλέον τον φόβο τους, θα ψαρέψουν μαζί με την βοήθεια των παιδιών τον Ψαροτρομάρα και τη σουπιά και θα ελευθερώσουν την γοργόνα!

Τρίτη 5/3 | Ώρα 17:30 | Κινηματογράφος Villaggio, Καμάρι | Είσοδος: 8 ευρώ
Διάρκεια: 60′ | Ιδανικό για παιδιά έως Στ’ δημοτικού

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη