20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελ. Κουντουρά: Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και επένδυση στο μέλλον μας

Share

Η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού που εορτάζεται σήμερα. Η 27η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) από το 1970 ως παγκόσμια ημέρα τουρισμού και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΕΟΤ συμμετέχει στον εορτασμό με δύο δράσεις, πλήρως εναρμονισμένες στο πνεύμα του φετινού μηνύματος.

Συγκεκριμένα:

  • Από την περασμένη Δευτέρα 25/09/17 προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα του ΕΟΤ το φετινό μήνυμα του Π.Ο.Τ. “Sustainable Tourism” προσαρμοσμένο σε μοναδικής ομορφιάς εικόνες από την Ελλάδα. Τα posts σε Facebook, Instagram Twitter & Google+ παρουσιάζουν τις δυνατότητες εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού, καλώντας τους επισκέπτες της χώρας να βιώσουν το φετινό μήνυμα της εκστρατείας “Travel, Enjoy & Respect”. Ενδεικτικά προβάλλονται: η Μήλος για τις εναλλακτικές παραλίες της, ο υδροβιότοπος της λίμνης Κερκίνη στις Σέρρες, εικόνες από πτήσεις με “παραπέντε” πάνω από τα υπέροχα βουνά της Στερεάς Ελλάδας (Αράχωβα έως Λιβάδι), ο ποταμός Λούσιος στην Πελοπόννησο για το “ράφτινγκ” και η Κάλυμνος για την αναρρίχηση.
  • Η πολυβραβευμένη νέα τουριστική ταινία του ΕΟΤ Greece-A 365-day destination”, προβάλλεται σήμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε σημεία και χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος σε Αθήνα και Πειραιά. Το σχετικό βίντεο έχει αποσταλεί από τον ΕΟΤ και στα μέλη των τουριστικών φορέων ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΗΑΤΤΑ και ΞΕΕ προκειμένου να προβληθεί -όπου υπάρχει δυνατότητα- στους χώρους υποδοχής επισκεπτών, στα τουριστικά καταλύματα και στα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας. Επίσης, το βίντεο προβάλλεται από τα social media του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά τονίζει:

“Εφαρμόζουμε με επιτυχία την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική μας, με πλήρη συντονισμό του κυβερνητικού έργου και τη συμβολή όλων των συναρμόδιων υπουργείων, και σε στενή συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες της χώρας, τις τοπικές αρχές, τα Επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς, και τον ιδιωτικό τομέα.

Σε εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής μας από το 2015, θέσαμε τις βάσεις για τη διαρκή ανάπτυξη του τουρισμού μας με διαδοχικά ρεκόρ διεθνών αφίξεων, 6 εκατ. επιπλέον αφίξεις στην τριετία και αύξηση σε όλους τους τουριστικούς δείκτες.

[adning id="140783"]


Εργαζόμαστε ακόμη πιο δυναμικά για την περίοδο 2017-2020 με στόχο και όραμα να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Προωθούμε με συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με οφέλη που θα διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων, νέες θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις με επίκεντρο την ποιότητα.

Υποστηρίζουμε δράσεις και έργα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της παράδοσης, του φυσικού πλούτου με σεβασμό στη φύση, και της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε ελληνικού προορισμού.

Ενθαρρύνουμε τη διασύνδεση του τουρισμού με παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στον αγροτικό τομέα και τη μεταποίηση, την αγροδιατροφή, την προώθηση των τοπικών προϊόντων που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν.

Ταυτόχρονα, ισχυροποιούμε τη διεθνή εικόνα και παρουσία της Ελλάδας, και αποκτούμε πιο ενεργό ρόλο στον παγκόσμιο τουρισμό, όπου διεκδικήσαμε και εκλεγήκαμε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την περίοδο 2018-2021.

[adning id="140783"]


Διεκδικήσαμε και αναλάβαμε την προεδρία στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι, όπου στην ατζέντα των κυβερνήσεων, των θεσμικών φορέων και των εκπροσώπων του παγκόσμιου τουρισμού, κυριαρχεί η βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια για την βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας, η συμβολή όλων των παραγωγικών δυνάμεων και των τοπικών κοινωνιών είναι καθοριστική.

Ο τουρισμός μας αφορά όλους και μας ενώνει. Είναι εθνική υπόθεση και είναι η μεγάλη επένδυση στο μέλλον μας για την οικονομική και κοινωνική ευημερία της πατρίδας μας”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη