Νυχτερινό blackout στη Σαντορίνη – Προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια

Η σύνδεση με καλώδιο με την ηπειρωτική χώρα είναι πλέον μονόδρομος

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Σαντορίνη τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/9 λόγω στιγμιαίας βλάβης στον σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ στον Μονόλιθο. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκαν μετά από μία περίπου ώρα, ωστόσο το blackout ξύπνησε μνήμες Αυγούστου 2013 οπότε το νησί είχε μείνει για αρκετές μέρες χωρίς ρεύμα, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, λόγω έκρηξης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Προβληματισμό για το μέλλον προκαλούν πάντως οι αριθμοί. Από τα 33 MW τον Αύγουστο του 2013, η ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια έφθασε στα 48 MW τον φετινό Αύγουστο. Πέραν δε της ετήσιας επιβάρυνσης της κατανάλωσης, που θα προκύψει από τη διαρκώς αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα, στα αμέσως επόμενα χρόνια θα υπάρξουν νέες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια από τα μεγάλα έργα που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Θήρας, όπως οι αφαλατώσεις και η νέα μεγάλη μαρίνα στον Μονόλιθο.

[adning id="140783"]


Το θέμα της ικανοποιητικής κάλυψης της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη ετέθη από τον δήμαρχο Θήρας κο Νίκο Ζώρζο κατά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανόλη Παναγιωτάκη. Η αναγκαιότητα διασύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική χώρα εμφανίζεται πιο επίκαιρη από ποτέ, με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να εκτιμά πως αυτή θα έχει επιτευχθεί μέσα στην επόμενη 5ετία, ενώ ο τοπικός σταθμός θα λειτουργεί ως εφεδρικός.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη