19.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Θεοχάρης: Ο τουρισμός βαδίζει σε περίοδο τριών μηνών

Με "υγειονομικό διαβατήριο" οι τουρίστες από το εξωτερικό

Share

Σε τουριστική περίοδο τριών μηνών φαίνεται πως βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός, όπως τόνισε σε τηλεοπτική του παρέμβαση στον ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισημαίνοντας ότι ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα σηκώσουν το βάρος της φετινής τουριστικής χρονιάς. Βέβαια, συμπλήρωσε πως υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για επέκταση της περιόδου τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Προϋπόθεση των παραπάνω είναι φυσικά να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Το μεγάλο ωστόσο στοίχημα της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς είναι η ασφαλής είσοδος και έξοδος των επισκεπτών στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό προωθείται το “υγειονομικό διαβατήριο”, όπως ανάφερε ο υπουργός, προκειμένου να περιγράψει μια μεθοδολογία “ασφαλούς εισόδου”. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κος Θεοχάρης ανάφερε ότι γίνεται διαβούλευση στην ΕΕ προκειμένου σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδεύσει να του γίνεται ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Μάλιστα εξήγησε ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών. Αν για παράδειγμα πρόκειται για έναν Γερμανό επισκέπτη, αυτό το τεστ θα γίνεται στην Γερμανία προτού έλθει στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα τον πρώτο λόγο στο μέτωπο των τεστ θα έχει ο ΕΟΔΥ.

Αφού ανάφερε ότι ένα από τα μοντέλα πρόβλεψης της εξέλιξης της τουριστικής χρονιάς φέτος κάνει λόγο και για πτώση κατά 50%, ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερα ελεύσεις τουριστών από χώρες πέραν της Ευρώπης. Στον αντίποδα, η Ελλάδα διατηρεί το πλεονέκτημα της ασφαλούς υγειονομικά χώρας στη Μεσόγειο, στοιχείο ιδιαίτερα θετικό υπό το πρίσμα των “νέων πραγμάτων”.

Ο κος Θεοχάρης ανάφερε ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων (Tour Operators) του εξωτερικού οι οποίο εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και περιμένουν πώς θα ξεδιπλωθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε ξενοδοχεία κλπ. Τέλος στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού επισήμανε ότι έχει εισηγηθεί στο οικονομικό επιτελείο κίνητρα για ενίσχυσή του.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη