Χ. Θεοχάρης – Μ. Κόνσολας: Ο τουρισμός ξανανοίγει σε όλη τη χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις

Κοινή δήλωση για ξεκαθάρισμα παρεξηγήσεων

Ο ελληνικός τουρισμός ξανανοίγει τις πύλες του, σταδιακά, με υγειονομική ασφάλεια και προσοχή, για να υποδεχθεί τους επισκέπτες στη χώρα μας, όπως ξεκαθαρίζουν με κοινή τους δήλωση ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, διευκρινίζοντας επίσης πως ξανανοίγει σε όλη τη χώρα με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Η υγειονομική ασφάλεια, σημειώνουν, εδράζεται στους τέσσερις πυλώνες του σχεδίου Restart Tourism οι οποίοι είναι:
– η προσεκτική επιλογή των χωρών προέλευσης τουριστών με υγειονομικά κριτήρια,
– οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα επιτρέψουν τη συνεχή αξιολόγηση της κατάστασης από τους ειδικούς,
– τα ανακοινωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξασφαλίζουν τη μείωση της διασποράς της νόσου και
– η υγειονομική θωράκιση κάθε προορισμού, για να μην εκτεθούν σε κίνδυνο ούτε οι μόνιμοι κάτοικοι ούτε οι επισκέπτες, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ και κάθε συναρμόδια υπηρεσία να ενισχυθεί κάθε προορισμός.

“Ξανανοίγουμε με την γνώση πως όλοι, όπου και να διαλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους θα έχουν την φροντίδα που χρειάζονται. Η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις, ούτε στην ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών ούτε στο άνοιγμα της οικονομίας. Ο ελληνικός τουρισμός, με ενότητα, σχέδιο και πολλή δουλειά από όλους μας, θα ξεπεράσει και αυτή την πρωτόγνωρη, εξωγενή, περιπέτεια” καταλήγει η κοινή δήλωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού.

Νωρίτερα χθες, ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας είχε κρατήσεις αποστάσεις από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την πρόσφατη κατηγοριοποίηση των περιοχών της χώρας ανά επίπεδο κινδύνου, ανάλογα με τα μέσα διαχείρισης και αντιμετώπισης περιστατικών Covid-19, την οποία είχε παρουσιάσει ο Υπουργός, στο πλαίσιο του σχεδίου για την επανεκκίνηση του τουρισμού Restart Tourism. Ο κος Κόνσολας διευκρίνισε πως η κατηγοριοποίηση έγινε από τον ΕΟΔΥ, ώστε να διαμορφωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια και να ενισχυθούν οι δομές υγείας και κακώς δημοσιοποιήθηκε, στέλνοντας λάθος μήνυμα προς τους δυνητικούς επισκέπτες.

Τις τελευταίες ημέρες η κατηγοριοποίηση σε επίπεδα επικινδυνότητας είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των διοικητικών και τουριστικών φορέων, κυρίως μικρών νησιών που κατατάχθηκαν σε υψηλότερο επίπεδο κινδύνο. Το θέμα ανέδειξε, μεταξύ άλλων, και η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης με επιστολή της προς τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, κάνοντας λόγο για ερασιτεχνισμό και ατυχή διαχείριση από το Υπουργείο Τουρισμού.

Επιβεβαιώνοντας πάντως την πρόθεση της Κυβέρνησης για υγειονομική θωράκιση των νησιών, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πριν λίγες ημέρες δήλωσε πως το Υπουργείο έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας, το οποίο περιλαμβάνει ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων, καθώς και επαρκή μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά. Αναμένεται επίσης να δρομολογηθούν 687 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά καθώς και να γίνονται επιπλέον διαγνωστικά τεστ, ενώ οργανώνεται σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη