Σαντορίνη: Οδηγίες για το βράδυ της Μ. Παρασκευής στον Πύργο

Ενημέρωση 3/5/2024 18:00
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ
Μετά από κοινή απόφαση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, της Κοινότητας Πύργου Καλλίστης, του Δήμου και των εθελοντών, λόγω ξαφνικής επιδείνωσης των ανέμων, δεν θα πραγματοποιηθεί το έθιμο με τα ντενεκεδάκια στον Πύργο απόψε.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τη Μεγάλη Παρασκευή 3/5 θα γίνει σε όλο τον οικισμό του Πύργου η περιφορά του ξυλόγλυπτου Επιταφίου, που φιλοτέχνησε πριν από 65 περίπου χρόνια ο λαϊκός καλλιτέχνης Αντώνης Παπαδόπουλος “Μιλεράν”, από την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο Καστέλι. Σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Επιτάφιος, έχουν τοποθετηθεί από τις προηγούμενες ημέρες, σε ταράτσες και τοίχους, χιλιάδες ντενεκεδάκια με εύφλεκτη ύλη που θα ανάψουν πριν την περιφορά ταυτόχρονα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Θήρας, την Κοινότητα Πύργου Καλλίστης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εστία Πύργου, για φέτος έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Αρχικά, σε συνεννόηση με τον νέο διοικητή της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας Παναγιώτη Γρίβα έχουν προγραμματιστεί συγκεκριμένες ενέργειες για την απρόσκοπτη και ομαλή προσέλευση των επισκεπτών. Ειδικότερα, έχουν μονοδρομηθεί κάποιοι δρόμοι και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε κάποιους άλλους. Θα υπάρχει επίσης πρόσβαση σε τρεις επιπλέον χώρους στάθμευσης με μεγάλη χωρητικότητα: α) στον χώρο στάθμευσης νότια από το φαρμακείο στο ακίνητο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, β) στον νέο χώρο στάθμευσης νότια από την πλατεία, γ) στο γήπεδο του Πύργου. Σε όλους τους χώρους θα υπάρχουν εθελοντές που θα κατευθύνουν τους επισκέπτες.

Επίσης, στην Έξω Πλατεία Πύργου θα βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ. Μέσα στον οικισμό θα υπάρχουν και επιπλέον εθελοντές με διακριτικά που θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της περιφοράς του Επιταφίου, καθώς επίσης και για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Στον παραπάνω χάρτη που δημιούργησε ο Νίκος Κορακάκης, είναι σημειωμένα στα αγγλικά σημαντικά στοιχεία, όπως οι χώροι στάθμευσης, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τα σημεία που θα βρίσκεται η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική, καθώς επίσης και πυροσβεστήρες (ευγενική χορηγία του κου Μάρκου Φύτρου).

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, άμεση επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Νίκο Κατσίπη στο τηλέφωνο 6945024983.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη