Οδικός χάρτης χαλάρωσης των μέτρων έναντι της Covid-19

Αναστέλλονται το Covid Pass και τα self test από 1/5 - Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από 1/6

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη χώρα μετά την 1η Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με τον οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης των μέτρων έναντι της πανδημίας Covid-19.

Ειδικότερα, από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, το γνωστό COVID pass, μέτρο που θα επανεξεταστεί από την 1η Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί και η άρση επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα και θα γίνουν οι ανάλογες ανακοινώσεις.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους παραμένει έως τις 31 Μαΐου. Από την 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα, με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ.

Επίσης, από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test. Διευκρινίσεις αναμένονται ως προς το πρωτόκολλο που θα αφορά την επαφή με κρούσματα.

Διαφήμιση

Από την 1η Μαΐου θα απαιτείται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, προκειμένου να προσέρχονται στην εργασία τους.

Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός

Τέλος, όπως είναι ήδη γνωστό, από τις 15/4 αναστέλλεται το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και ήδη έχει υπογραφεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την τότε εικόνα της πανδημίας. Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός, σε εξωτερικούς χώρους. Όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη