ΕΛΤΑ: Οι αλλαγές που φέρνει το μηχανόσημο στην αποστολή της αλληλογραφίας

Ο νέος τρόπος σήμανσης ενσωματώνει πολλαπλά στοιχεία σε μία ετικέτα, διευκολύνει τη διακίνηση του αντικειμένου και εκσυγχρονίζει τα χαρακτηριστικά των παρεχόμενων υπηρεσιών

Το μηχανόσημο έχουν εντάξει πιλοτικά τους τελευταίους μήνες στη λειτουργία τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την αποστολή αλληλογραφίας ειδικής διαχείρισης εσωτερικού και εξωτερικού, δηλαδή αποστολές συστημένες, ιχνηλατήσιμες, με αντικαταβολή και με δηλωμένη αξία. Πρόκειται για μια αυτοκόλλητη ετικέτα σήμανσης που τοποθετείται αντί του γραμματοσήμου στα παραπάνω είδη αλληλογραφίας. Στην ετικέτα αποτυπώνονται, εκτός από τα ταχυδρομικά τέλη, το barcode ιχνηλάτησης του αντικειμένου – για γρήγορη αναζήτηση μέσω του track & trace – καθώς και ειδικές σημάνσεις σχετικές με τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που ο πελάτης έχει επιλέξει, αλλά και στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διακίνηση.

Η λειτουργικότητα και η αποδοχή του μηχανόσημου, τους πρώτους μήνες της δοκιμαστικής εφαρμογής του, οδήγησαν στην απόφαση επέκτασής του στο σύνολο των καταστημάτων ΕΛΤΑ. Για την εξυπηρέτηση των πελατών που έχουν ήδη προμηθευτεί ποσότητες γραμματοσήμων για χρήση στο μέλλον, έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, κατά την οποία θα γίνονται αποδεκτά ταχυδρομικά αντικείμενα ειδικής διαχείρισης με επικολλημένα γραμματόσημα.

Μετά το πέρας αυτής της μεταβατικής περιόδου, το μηχανόσημο θα είναι υποχρεωτικό για την αλληλογραφία με ειδική διαχείριση και η κατάθεση ταχυδρομικών αντικειμένων ειδικής διαχείρισης με γραμματόσημα δε θα είναι δυνατή.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη