17.5 C
Santorini
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Ο. Κεφαλογιάννη: Μοναδική ευκαιρία η αξιοποίηση των πόρων του ΤΑΑ για τον Τουρισμό

Στόχος τα οφέλη να κατανεμηθούν στην κοινωνία και στους πολίτες ισόρροπα δίκαια και ανταποδοτικά

Πρωτοσέλιδα

Στην μοναδική ευκαιρία της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) αρμοδιότητας υπουργείου, ώστε να μπει ο ελληνικός τουρισμός σε μια νέα τροχιά σημαντικής και βιώσιμης ανάπτυξης, έδωσε έμφαση η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση τις βασικές δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη.

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει κάνει όλη την προετοιμασία με την ουσιαστική συμβολή όλων αρμόδιων στελεχών προκειμένου ο στόχος αυτός να καταστεί εφικτός παρά τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες, με τελικό στόχο τα οφέλη να κατανεμηθούν στην κοινωνία και στους πολίτες ισόρροπα δίκαια και ανταποδοτικά, είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Μπαίνουν με τον τρόπο αυτό τα θεμέλια και δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε ο ελληνικός τουρισμός να μπει σε μια νέα τροχιά, να ανανεωθεί, να εξελιχθεί και να ανοίξει καινούργιους δρόμους. Στόχος είναι, όπως είπε η κα Κεφαλογιάννη, ο ελληνικός τουρισμός του αύριο να παραμείνει θελκτικός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στις τοπικές κοινωνίες.

Διαφήμιση

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του ΤΤΑ συνολικού ύψους περίπου 387 εκατομμυρίων ευρώ και τα οποία διαρθρώνονται σε τέσσερις άξονες:

• Στην προώθηση της βιωσιμότητας των προορισμών μας.
• Στη διαφοροποίηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
• Στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
• Και τέλος στην ενίσχυση της προώθησης και προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με νέα προσέγγιση και αξιοποίηση νέων εργαλείων.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και θα υλοποιηθούν άμεσα τέσσερις δράσεις που αφορούν στην αναβάθμιση εγκαταστάσεων χιονοδρομικών και ορειβατικών καταφυγίων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε παραλίες και την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων. Οι δράσεις αυτές κινητοποιούν ήδη πόρους ύψους περίπου 222 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε πως το Υπουργείο εργάζεται εντατικά ώστε να επιτύχει τη μέγιστη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων ενώ τόνισε πως διαθέτει το σχέδιο και την πολιτική βούληση ώστε να κερδίσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία.

Αναλυτικότερα, τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας διαρθρώνονται σε τέσσερις δράσεις:

  1. Δράση με τον γενικό τίτλο “Τουριστική Ανάπτυξη”, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 321 εκατ. ευρώ.
  2. Δράση που αφορά στην “Τουριστική Εκπαίδευση”, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 45 εκατ. ευρώ.
  3. “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων”, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ.
  4. Δράση για τον “Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού”, προϋπολογισμού επίσης περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Η υπουργός με τους συνεργάτες της αναφέρθηκαν εκτενώς στις τέσσερις αυτές δράσεις, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται εντατικά για να αξιοποιήσει την μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαφήμιση

Προχωρούμε με μεθοδικά βήματα και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. “Τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι βέβαιο ότι θα συμβάλουν καίρια στο να βάλουμε τον ελληνικό τουρισμό σε μια νέα τροχιά σημαντικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Θα συμβάλουν, ειδικότερα, στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού τουρισμού, όπως και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος. Αλλά και στην αλλαγή του προτύπου τουριστικής διακυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Ακόμα, στη σημαντική αναβάθμιση της κατάρτισης των απασχολούμενων στον τουρισμό, συνεπώς στη βελτίωση του επιπέδου των τουριστικών υπηρεσιών σε αναλογία με την ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς”, είπε η υπουργός.

“Με την υλοποίηση τελικά των έργων που έχουν σχεδιαστεί από το υπουργείο και υλοποιούνται στοχεύουμε σε μία ανάπτυξη που θα αφορά ολόκληρη τη χώρα”, πρόσθεσε.

Διαφήμιση
  • Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης
  • Akrotiri 40 years of research
  • Πίβα Λάββα - Τοπία του νου
  • Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
  • Ταξίδια ζωής Πάρι Τσάρτα

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Ροή ειδήσεων

Γενική Συνέλευση και εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 13/12 στην Ένωση Ξενοδόχων...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση