Οι “Δούλες” έρχονται στη Σαντορίνη

Η ομάδα “Μπλε Ρόδο”, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, ανεβάζει την Παρασκευή και Σάββατο 27 & 28 Απριλίου στις 20:30, στο αμφιθέατρο του οινοποιείου Μπουτάρη τη θεατρική παράσταση “Δούλες” του Ζαν Ζενέ.

Οι “Δούλες” είναι ένα έργο πολύπλοκο και μυστηριώδες. Είναι το μοναδικό θεατρικό έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα & σκηνοθέτη, με ηρωίδες γυναίκες. Ανήκει στο θέατρο παραλόγου και είναι σταθμός στην πορεία του. Γράφτηκε το 1942 και είναι εμπνευσμένο από ένα αληθινό έγκλημα.

Υπόθεση:
Οι αδελφές Κλαίρη και Σολάνζ είναι οι δυο υπηρέτριες που ζουν μια καθημερινότητα μοιρασμένη ανάμεσα στο μίσος και στην αγάπη, στον θαυμασμό και στο φθόνο για την Κυρία και για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Εν τη απουσία της, οι δύο αδελφές υποδύονται εναλλάξ τη Δούλα και την Κυρία, δημιουργώντας ένα παιχνίδι εξουσίας. Οι χαρακτήρες εγκλωβισμένοι σε ένα δικό τους φανταστικό κόσμο οδηγούνται σε ακραίες πράξεις εκδηλώνοντας τα πάθη και την καταπίεση που νιώθουν. Το τέλος του έργου προκαλεί ερωτήματα και αφήνεται ελεύθερο στην φαντασία του κοινού.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Οδυσσέας Ελύτης
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια- Μουσική επιμέλεια: Λαγού Ράνια, Λούκατσελ Κλαούντια
Φωτισμοί: Πολιτάκης Αλέξανδρος

Με τις:
Λαγού Ράνια, Λούκατσελ Κλαούντια, Τσιλιμίγκρα Μελίνα

Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Για τα μέλη της Λέσχης: 5 ευρώ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη