Κ. Σακελλαροπούλου: Οι γυναίκες πρέπει να διεκδικούν όσα ονειρεύονται και να μη διστάζουν

“Οι γυναίκες πρέπει να διεκδικούν όσα ονειρεύονται και να μη διστάζουν, υποτιμώντας τον εαυτό τους, ή να δέχονται έναν δεύτερο ρόλο, θεωρώντας ότι δεν είναι τόσο επαρκείς” τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε συνέντευξή της στη “Deutsche Welle”.

Καταδικάζοντας τα φαινόμενα έμφυλης βίας, υπογράμμισε: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μεγαλώνουμε τους γιους μας μαθαίνοντάς τους να σέβονται, αλλά και τις κόρες μας να μην ανέχονται οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά”. Όπως σημείωσε, “πρέπει να διεκδικούν πάντα οι ίδιες, να αισθάνονται ότι είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ότι τους αξίζουν τα καλύτερα”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αναφερόμενη στην εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, υποστήριξε ότι “πράγματι η επιλογή μου είναι μια αναγνώριση. Η συγκυρία έφερε αυτή την επιλογή, καθώς υπάρχουν πολλές άλλες άξιες γυναίκες”. Προσέθεσε δε ότι η ανάδειξή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας δίνει ένα ωραίο μήνυμα στα νέα κορίτσια, ότι μπορούν να φθάσουν παντού με την αξία τους, όπου ονειρεύονται. “Και με αυτή την έννοια χαίρομαι ιδιαίτερα, που είμαι εδώ γιατί κατά κάποιο τρόπο, αισθάνομαι ότι εκπροσωπώ όλο το φύλο μου”, συμπλήρωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει το φαινόμενο της λεγόμενης “γυάλινης οροφής” και το πώς εκείνη κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια, επισήμανε ότι οι γυναίκες κάνουν πλέον καριέρα, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εξελίσσονται αλλά είναι λίγες εκείνες, που καταλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις. “Η νομοθεσία δεν το εμποδίζει, υπάρχουν οι ποσοστώσεις και οι εγγυήσεις”, είπε και προσέθεσε ωστόσο ότι η νοοτροπία, που είναι αρκετά διαφορετική αλλά και ο ρόλος των γυναικών, είναι που δυσκολεύουν τα πράγματα.

Ωστόσο, τόνισε ότι το κοινωνικό Κράτος, μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει τη γυναίκα, ώστε να έχει την οικογένεια και την καριέρα της παράλληλα. “Να στηρίζονται ώστε να είναι απερίσπαστες στα όνειρά τους για καριέρα και οικογένεια”, τόνισε.

Αναφορικά με το πώς συνδύασε καριέρα και οικογένεια, δήλωσε ότι τα καθήκοντα του δικαστή ήταν πολύ απαιτητικά και της στερούσαν χρόνο από την κόρη της, αλλά κατάφερε να τα συνδυάσει και να έχουν σήμερα μια εξαιρετική σχέση. Υπογραμμίζοντας τη σημασία της μητρότητας, σημείωσε ότι την ενέπνευσε και προσέθεσε ότι “το παιδί σού δίνει πάντα το μέτρο, καθώς και τον τρόπο να είσαι πάντα κοντά στις νέες γενιές και να αντιλαμβάνεσαι την προοπτική και το μέλλον που έρχεται”.

Αναφερόμενη, τέλος, στον ρόλο της γυναίκας στη δημόσια ζωή, επισήμανε ότι γίνεται όλο και πιο έντονος, καθώς οι γυναίκες δραστηριοποιούνται έντονα πλέον και τόνισε ότι “ο καιρός είναι με την αλλαγή”, αλλάζοντας και τις ποσοστώσεις υπέρ των γυναικών.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη