16.1 C
Santorini
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Π. Σαλίβερος: Οι λόγοι της παραίτησης από το ΔΣ του ΓΝ Θήρας

Πρωτοσέλιδα

Λίγες μέρες μετά την παραίτησή του από το ΔΣ του Γ.Ν. Θήρας, ο κος Παρασκευάς Σαλίβερος έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω επιστολή, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση, τρεισήμισι περίπου μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα διοίκησης του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η θέση του δεν έχει αναπληρωθεί.

Ακολουθεί η επιστολή του κου Σαλίβερου:

“Με αφορμή την πρόσφατη παραίτησή μου από το Γ.Ν. Θήρας, αισθάνομαι την ανάγκη να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μου ότι ο διορισμός μου αφορούσε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου της ΑΕΜΥ Α.Ε. και όχι του αντιπροέδρου αυτής, θέση την οποία κατείχαν οι προκάτοχοί μου. Ο εντεταλμένος εντέλλεται από την ΑΕΜΥ Α.Ε. Όταν είδα την Κ.Υ.Α. διορισμού προβληματίστηκα και η νομική σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε. μου γνωστοποίησε ότι δικαίωμα υπογραφής για θέματα του Γ.Ν. Θήρας, θα είχα εγώ αλλά ταυτόχρονα και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε., ο καθένας μόνος του.

Κατέβαλα προσπάθεια, παρά το ότι, εκτός από τα ανωτέρω, διαπίστωσα ότι στο Νοσοκομείο μας υπάρχουν και τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Σε αντίθεση με τα νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας, δεν προβλέπεται η ύπαρξη του θεσμού του διοικητή.
  • Η προβλεπόμενη θέση του γενικού διευθυντή ουδέποτε στελεχώθηκε.
  • Ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δυσανάλογο διοικητικό και τεχνικό  προσωπικό
  • Έλλειψη υπευθύνων (τμηματάρχες) στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και Διευθυντή και Υποδιευθυντές Διοικητικού τριετούς μόνο θητείας που παραιτούνται χωρίς να εξαντλήσουν τη θητεία τους.
  • Διατήρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών παρά την υπαγωγή σε ανώνυμη εταιρεία
  • Υπαγωγή σε εταιρεία που λειτουργεί μακριά από την έδρα του νοσοκομείου.
  • Δυσανάλογη εκπροσώπηση του νησιού μας στο ΔΣ της ΑΕΜΥ Α.Ε.

Στα ανωτέρω προστέθηκε και η σταδιακή εκδήλωση συγκεκριμένης τακτικής της ΑΕΜΥ Α.Ε. με ανεξήγητες κατά τη γνώμη μου επιλογές της. Έτσι, αποδείχτηκε πως και στην πράξη δεν ήταν δυνατή η άσκηση καθηκόντων σε θέματα διοίκησης, κατανομής των πιστώσεων (αν και δεν προκαλείτο επιβάρυνση του κρατικού ούτε του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ Α.Ε.) κλπ. Κατά τη γνώμη μου οι επιλογές αυτές δεν ήταν προς το συμφέρον του Νοσοκομείου μας.

Σημειώνω ότι από 25/11/2019 είχα δηλώσει εγγράφως στον ΕΦΚΑ ότι αποποιούμαι της αμοιβής της ΑΕΜΥ Α.Ε. και είχα ζητήσει να παρέχω δωρεάν τις υπηρεσίες μου στο Γ.Ν. Θήρας. Το θέμα αυτό πάντως είναι λεπτομερειακό. Ο βασικός λόγος της παραίτησής μου είναι η, χωρίς δική μου υπαιτιότητα, διαμόρφωση στο Νοσοκομείο μας μιας κατάστασης ένεκα της οποίας δεν αισιοδοξούσα για το μέλλον.

Σε ερωτήσεις συμπολιτών μου, αν θα ανακαλούσα την παραίτηση, έχω απαντήσει ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν διαβεβαιωθώ ότι θα ασκώ πράγματι τη διοίκηση και σιγά-σιγά να διορθώνονται τα προβλήματα. Όφειλα να είμαι συνεπής στις αρχές μου και ευελπιστώ ότι η παρούσα θα συντελέσει και στην εφεξής λυσιτελή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Δεν είναι δυνατό να παραλείψω τη διατύπωση θερμών ευχαριστιών στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας για την καλή συνεργασία μας, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή θέση μου έναντι των κοινών προβληματισμών που μας δημιουργούντο για τα ως άνω θέματα.”

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Δύο υποψήφιοι στις Κυκλάδες με το Πράσινο & Μωβ

Τα 100 πρώτα ονόματα υποψηφίων της για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου έδωσε στη δημοσιότητα η συμμαχία Πράσινο...