“Οι μαμάδες του Αιγαίου” και “Οι μικροί κηπουροί” περιοδεύουν στο Νότιο Αιγαίο

Στις 18 Απριλίου στη Σαντορίνη

Το ταξίδι τους στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου συνεχίζουν τις επόμενες ημέρες οι δράσεις  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα” και “Οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου”, στο πλαίσιο του τίτλου “Νότιο Αιγαίο-Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019″, μαζί με την πρέσβειρα του τίτλου, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Οι επόμενες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στα εξής νησιά: Πάτμος 11/4, Λειψοί 13/4, Κως 14/4, Σαντορίνη 18/4, Ίος 19/4, Νάξος 4/5, Σύρος 6/5, Ρόδος 11/5 και αμέσως μετά στο Αγαθονήσι.

Τα τοπικά προϊόντα, η παραδοσιακή αιγαιακή γαστρονομία και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού με όλα τα μέλη της οικογένειας, η υγιεινή διατροφή, τα βότανα και τόσα άλλα είναι η ιδιαίτερη κληρονομιά κάθε νησιού. Κατά τη διάρκεια των δράσεων, τα παιδιά θα ασχοληθούν στο δικό τους εργαστήρι με τις παραδοσιακές γεύσεις, τα αρωματικά, το φύτεμα, θα εξοικειωθούν με την τοπική γαστρονομία, την υγεία και ευεξία που προσφέρει και τη διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τα κατά τόπους επαρχεία και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις των “μικρών κηπουρών του Αιγαίου” πραγματοποιούνται από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη