19.1 C
Santorini
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ταξιδεύουν στα σχολεία της Σαντορίνης

Μέσω του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας "Δ. Νομικός"

Share

Γίνεται μια βαλίτσα να κουβαλάει διάφορες θεματικές του ελληνικού πολιτισμού; Γίνεται μια βαλίτσα να ταξιδεύει σαν σιωπηλός πρεσβευτής εκπαίδευσης και πολιτισμού;

Ναι, γίνεται, αν μιλάμε για τις μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που σχεδιάστηκαν σε επτά διαφορετικές εκδοχές, με σκοπό να ταξιδέψουν σε σχολεία και να φέρουν πιο κοντά τα παιδιά όλης της χώρας με τη πολιτιστική κληρονομιά, δημιουργώντας ταυτόχρονα την πρώτη τους επαφή με την έννοια του μουσείου, προετοιμάζοντας έτσι τους επισκέπτες του αύριο με τρόπο ευχάριστο και διαδραστικό.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Δύο από τις μουσειοσκευές έχουν χορηγηθεί από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, στη Σαντορίνη, προκειμένου να αξιοποιηθούν σε εκπαιδευτικές δράσεις, εντός και εκτός του μουσείου. Η μία έχει θέμα “Κυκλαδικός Πολιτισμός” και περιέχει ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που δίνουν στο μαθητή την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία. Η άλλη έχει θέμα “Αρχαία Ελληνική Κεραμική” και περιέχει αντίγραφα αγγείων του μελανόμορφου και ερυθρόμορφου ρυθμού που βοηθούν το μαθητή να μάθει πολλά για την κατασκευή τους, τις διάφορες τεχνικές διακόσμησης, τα σχήματα και τις ονομασίες τους.

Με πρωτοβουλία και συντονισμό του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας “Δ. Νομικός”, οι δύο βαλίτσες ξεκίνησαν πρόσφατα το ταξίδι τους στα σχολεία της Σαντορίνης, με την ελπίδα σταδιακά να φτάσουν σε όλα τα σχολεία του νησιού. Η μουσειοσκευή του Κυκλαδικού Πολιτισμού βρίσκεται ήδη στο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου, ενώ η μουσειοσκευή της Αρχαίας Κεραμικής έχει πάει στο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου. Για το επόμενο διάστημα, οι δάσκαλοι των δύο σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το περιεχόμενο των δύο μουσειοσκευών (αντίγραφα αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό, διαφάνειες, φωτογραφίες, βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια) ώστε να κάνουν το μάθημα περισσότερο διαδραστικό και ενδιαφέρον για τους μικρούς μαθητές. Μόλις ολοκληρωθεί η παραμονή της μουσειοσκευής σε κάθε σχολείο, οι εκπαιδευτικοί θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο, περιγράφοντας την όλη εμπειρία από την χρήση της.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη