Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΘ: Οι παροχές ψυχικής υγείας υποβαθμίζονται

Την υποβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του νησιού καταδεικνύει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, τονίζοντας την έλλειψη ψυχιάτρου τα τελευταία χρόνια, αλλά και την αφαίρεση της ψυχολόγου από το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, σε ένα νησί όπου το 12% του συνολικού πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο νοσοκομείο δεν υπάρχει πλέον η παρουσία ψυχιάτρου, μιας ειδικότητας που από την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου, τον Ιούλιο του 2016, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε μεγάλη επισκεψιμότητα ασθενών. Έκτοτε η θέση αυτή παραμένει κενή, παρότι στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ για θέσεις ΙΔΑΧ, του οποίου τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο του 2019, υπήρχε επιτυχών και αναπληρωτής.

Παράλληλα, από το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου αφαιρέθηκαν αυτές της ψυχολόγου, του μοναδικού δηλαδή ειδικού ψυχικης υγείας που εφημερεύει και καλύπτει αργίες, απογεύματα και Σαββατοκύριακα.

Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί τους φορείς του νησιού να βοηθήσουν και να πάρουν θέση ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των παροχών ψυχικής υγείας αλλά και να στελεχωθεί το νοσοκομείο περεταίρω, “σε μια εποχή όπου η ψυχική υγεία αποτελεί ένα από τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας μας”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη