Οι θέσεις του Γ. Χατζημάρκου στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό

“Το Νότιο Αιγαίο διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του μέσου όρου της χώρας όσον αφορά την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ που του αναλογεί” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη χθεσινή (18/11) τακτική συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες, όπου κυριάρχησαν τα θέματα της μεγαλύτερης απορρόφησης και ταχύτερης αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, το θέμα της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών και το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε βέβαια ότι αυτό αποτελεί άθλο, δεδομένης της σοβαρής υποστελέχωσης των δύο Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, επαναφέροντας την ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών με επαρκές προσωπικό, που θα δώσει την δυνατότητα για γρηγορότερους ρυθμούς υλοποίησης του Προγράμματος.

Ως προς το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, για το οποίο ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη προς τα νησιά που σηκώνουν το βάρος του προβλήματος, ο Περιφερειάρχης, αφού αναφέρθηκε στον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαχειρίστηκε την προσφυγική κρίση από το 2015, μέχρι και σήμερα, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του προς την απόφαση της κυβέρνησης  το βάρος αυτό να κατανεμηθεί και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: “Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, το Νότιο Αιγαίο έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα και έχει κρατήσει ψηλά την αξιοπρέπεια και τη φήμη, όχι μόνο των νησιών του, αλλά και της χώρας ολόκληρης, τιμώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό της και έχει εξ αυτού σηκώσει στις πλάτες του φορτίο πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που του αναλογεί. Η Κως και η Λέρος πρέπει να μετατραπούν, πριν την άνοιξη του 2020, σε κλειστά κέντρα και να σταματήσει κάθε σκέψη για τη Ρόδο. Δεν θα δεχτώ πλέον να αποτελέσει ο πολιτικός τσαμπουκάς άλλων περιοχών, λόγο επιπλέον επιβάρυνσης του Νοτίου Αιγαίου. Η χώρα πρέπει να σοβαρευτεί από άκρου εις άκρον. Δεν θα μπορούσε να βρίσκει περισσότερο σύμφωνο και να με εκφράζει απόλυτα η δήλωση του πρωθυπουργού “δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητώ αλληλεγγύη από την Ευρώπη, όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη