15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Τουρισμού: Οι θεσμικές παρεμβάσεις για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Share

Το σύνολο των θεσμικών παρεμβάσεων για τη στήριξη και την ενδυνάμωση του κλάδου των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, που προέκυψαν μέσα από τη στενή συνεργασία με την Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, παρουσίασε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην έναρξη του ετήσιου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων (ΣΕΤΚΕ).

Οι παρεμβάσεις, στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Τουρισμού, περιλαμβάνουν:

  • Την αναβάθμιση της κατάταξης των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων προαιρετικά, σε πέντε κατηγορίες κλειδιών και η παράταση για την κατάταξή τους έως το τέλος του 2019
  • Τις νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και τα διεθνή πρότυπα, και τη θέσπιση νέων κριτηρίων πιστοποίησης.
  • Η αύξηση της δυναμικότητας έως και 30 δωμάτια αντί για 20 και κατ’ επέκταση η δυνατότητα ένταξης των επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
  • Τη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης των πιστοποιητικών κατάταξης, πλέον από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού, και έκδοση των διακριτικών τίτλων από τα κατά τόπους  Επιμελητήρια (ΓΕΜΗ), και από υπηρεσίες μιας στάσης.
  • Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, που έδωσε τη δυνατότητα η κατάταξη να μπορεί να διενεργείται από καταρτισμένους μηχανικούς, και η οποία έτυχε καθολικής αποδοχής από τον κλάδο, λόγω της διευκόλυνσης της διαδικασίας και της ελάφρυνσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα.
  • Την υποστήριξη της πρωτοβουλίας της ΣΕΤΚΕ, το “Καλάθι Πρωινού”, στο πλαίσιο της πολιτικής για τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, τη στήριξη της τοπικής παραγωγής, και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο τουριστικό προϊόν.
[adning id="140783"]

Επίσης, η κα Κουντουρά προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα,  μεταξύ των οποίων, η παράταση στην προθεσμία έγκρισης διακριτικού τίτλου, όπως επίσης η διασύνδεση των μητρώων των ΠΥΤ και των Επιμελητηρίων.

Τόνισε επίσης ότι η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αποτέλεσε προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού. Ο τελικός συνολικός προϋπολογισμός των ενισχύσεων μέσω των δυο προγραμμάτων του ΕΠΑΝΕΚ για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για τη δημιουργία νέων, έχει ξεπεράσει τα 710 εκατ. ευρώ. Είναι τετραπλάσιος του αρχικού σχεδιασμού, με στόχο, όπως τόνισε, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υφιστάμενες και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επεσήμανε ακόμη τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό που έχει καταθέσει το Υπουργείο, τη ριζική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, την υλοποίηση προγραμμάτων μετεκπαίδευσης των εργαζομένων, και τη στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τουριστικής αγοράς.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη