Οι “θησαυροί” στον βυθό του όρμου Φηρών

Ανασύρθηκαν 340 κιλά απορριμμάτων μετά τον πρώτο υποβρύχιο καθαρισμό της περιοχής

Με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών στις 8 Ιουνίου και εκμεταλλευόμενη την έλλειψη τουριστικής κίνησης στο παλιό λιμάνι των Φηρών, η περιβαλλοντική οργάνωση “Dive in Action”, σε συνεργασία με επαγγελματίες δύτες της Σαντορίνης, πραγματοποίησε τον πρώτο υποβρύχιο καθαρισμό της περιοχής.

Με μια κατάδυση σε βάθος 20 μέτρων που διήρκεσε 42 λεπτά, οι επτά δύτες που συμμετείχαν στη δράση έφεραν στην επιφάνεια 340 κιλά απορριμμάτων. Τα “συνηθισμένα” ήταν συσκευασίες και μπουκάλια από αλουμίνιο και γυαλί, λάστιχα και μπαταρίες αυτοκινήτων. Τα πιο ασυνήθιστα ήταν φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα με τις μπαταρίες τους, μια σφραγισμένη 5κιλη συσκευασία μπογιάς, μια καρέκλα γραφείου, μια αντλία νερού και ένα πλαστικό παγκάκι!

Παράλληλα με τον υποβρύχιο καθαρισμό, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Σαντορίνης και του Συλλόγου “Εν Οδώ” φρόντισαν για τον παράκτιο καθαρισμό της περιοχής, συγκεντρώνοντας χάρτινα, γυάλινα και πλαστικά απορρίμματα. Νωρίτερα, είχαν ενημερωθεί για θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και για το πώς μπορούν να περιορίσουν τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ απέκτησαν και ποτήρια πολλαπλών χρήσεων για τα ροφήματά τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου Θήρας, της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας, του Δήμου Θήρας και της ΓΕΩΘΗΡΑ.

Σε ό,τι αφορά στον άμεσο προγραμματισμό δράσεων για το 2020, η Dive In Action θα βρεθεί στις 19/6 στην Ανάφη για τον πρώτο υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι σε συνεργασία με το Sea Change Greek Islands και μέχρι τις 24/6 θα ολοκληρωθεί ο κύκλος μαθημάτων της 2ης περιόδου, για τις υποτροφίες τεσάρων νέων μελών στην Ανάφη του προγράμματος “EnviNet 2020″. Επίσης, στις 30/6 και για τις επόμενες 14 ημέρες, τρεις δύτες της ομάδας υποβρύχιων καθαρισμών της Dive In Action θα υλοποιήσουν 11 υποβρύχιους καθαρισμούς και περιβαλλοντικές δράσεις στις Μικρές Κυκλάδες και στην Αμοργό, ακολουθώντας το Sea Change Greek Islands.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη