Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ξανά πεδίο αντιπαράθεσης

Αναστολή των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε κάθε ακίνητο για λόγους δημόσιας υγείας και περιορισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε αδειοδοτημένα από το υπουργείο ακίνητα ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού, Υγείας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων επτά Ομοσπονδίες Τουριστικών Καταλυμάτων, συντασσόμενες με ανάλογο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Οι Ομοσπονδίες επικαλούνται τη μη επιβολή υγειονομικών πρωτοκόλλων στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και προσάπτουν στην πολιτεία “σκανδαλώδη μεροληψία”.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών: Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “Κύκλος”, Παγκρήτια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, Ομοσπονδία Καταλυμάτων Ζακύνθου, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων “Ο Αριστοτέλης”, Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Ομοσπονδία Καταλυμάτων Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας και η Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας.

Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής εδώ.

Σε απάντηση των παραπάνω, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) επισημαίνει ότι τα μέλη του, αν και δεν έχουν την τυπική υποχρέωση μέσω πρωτοκόλλων, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα σε θέματα καθαριότητας και απολύμανσης των χώρων τους και καταφέρνουν να εμπνέουν εμπιστοσύνη στους λίγους τουρίστες που έρχονται στη χώρα. Παράλληλα, δεν παραλείπει να στηλιτεύσει μερίδα ενοικιαζόμενων τουριστικών καταλυμάτων για περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΣΥΔΑ εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη