Οικονομικό σκάνδαλο Μυκόνου: Αθώοι οι πρώην Δήμαρχοι

Mykonos_myloi_200Ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 13/11/2015, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου, η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε γίνει γνωστή ως “οικονομικό σκάνδαλο Μυκόνου” και η οποία αφορούσε υπεξαίρεση χρημάτων, πλαστογραφήσεις και αποκρύψεις προστίμων, που ζημίωσαν τα ταμεία του Δήμου τουλάχιστον κατά 17 εκατ. ευρώ (με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις), σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελεγκτών.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους πρώην δημάρχους Μυκόνου, Χρήστο Βερώνη και Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και τους αντιδημάρχους Αλέξανδρο Βαμβακούρη και Θρασύβουλο Κοντομήτρο, οι οποίοι κατηγορούνταν για απιστία σε βάρος του δημοσίου και ψευδή βεβαίωση.

Αντίθετα το διακστήριο έκρινε ενόχους τους δύο υπαλλήλους του Δήμου Μυκόνου, τον πρώην προϊστάμενο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και τον πρώην εισπράκτορα, καταδικάζοντας τον πρώτο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών, ενώ τον δεύτερο σε 15 έτη και έξι μήνες. Οι εφέσεις τους δεν είχαν ανασταλατικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα και οι δύο να οδηγηθούν στις φυλακές.

Ο προϊστάμενος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κατά την απολογία του αποδέχθηκε την ενοχή του, ενώ ο πρώην εισπράκτορας του Δήμου, αν και παραδέχθηκε την ύπαρξη πλαστών διπλοτύπων, υποστήριξε ότι δεν είχε κανένα όφελος και απέδωσε όλη την ευθύνη στον πρώτο κατηγορούμενο.

Αθωωτική ήταν η απόφαση του διακστηρίου και για τον τρίτο υπάλληλο, ταμία, του Δήμου, όπως και για τον επιχειρηματία από τον οποίο βγήκε στην επιφάνεια το σκάνδαλο όταν αντιλήφθηκε ότι εφέρετο να χρωστάει χρήματα από τέλη παρεπιδημούντων, τα οποία όμως είχε καταβάλει κανονικά.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη