Θηρασιά. Φωτογραφία: Hyperion Iapetos

Δυναμική είσοδο στον οινικό χάρτη της Σαντορίνης ετοιμάζεται να κάνει η Θηρασιά με το νέο επιχειρηματικό βήμα της γνωστής οινολόγου από τη Σαντορίνη Ιωάννας Βαμβακούρη, σε συνεργασία με τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή από το Κτήμα Βιβλία Χώρα.

Το κοινό όραμα των τριών οινολόγων για δημιουργία ενός πρότυπου αμπελώνα παίρνει σάρκα και οστά στον παρθένο αμπελώνα της Θηρασιάς με το νέο οινοποιείο “Κτήμα Μικρά Θήρα”, όπως ονομαζόταν δηλαδή τον 10ο αιώνα η Θηρασία, που συστάθηκε πριν λίγο καιρό. Ήδη καλλιεργούνται 50 στρέμματα αμπελώνα με ασύρτικο και η σοδειά του 2018 αναμένεται να δώσει τα πρώτα κρασιά του νέου οινοποιείου.

[adning id="140783"]

“Η αξιοποίηση του αμπελώνα της Θηρασιάς ήταν ένα όνειρό μου τα τελευταία 10 χρόνια. Τα εδάφη είναι παρθένα, λιγότερο επιβαρυμένα από αυτά της Σαντορίνης και σίγουρα έχουν να δώσουν πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τους σπουδαίους οινοπαραγωγούς Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή. Είναι μεγάλη πρόκληση όλο αυτό και θέλουμε πολύ να πετύχει” είπε στο Atlantea η Ιωάννα Βαμβακούρη, προσθέτοντας πως στα σχέδιά τους είναι και η δημιουργία επισκέψιμου οινοποιείου-οινοτουριστικού κέντρου μέσα στο 2019.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη